Actualitat

Diumenge, 14 abril 2019

Almassora, campiona d’Espanya de bombos i tambores en Híjar

La formació estrena declaración de Festa d’Interés Turístic amb premi a Terol

Els Tambors de Passió d'Almassora s'han convertit hui en campions d'Espanya en el Concurso Nacional de Tambores y Bombos de la Villa de Híjar (Terol) gràcies a la precisió dels percussionistes sobre l'escenari de la plaça de la Villa. D'aquesta manera, la formació que presideix Damián Aguilella ha obtingut el màxim reconeixement en dues categories: infantil i adults, a més d'un segon lloc i el premi de la crítica per a la secció de juvenils.

L'alegria s'ha desbordat en l'enclavament turolense poc després de les dos de la vesprada, quan el jurat ha fallat uns premis que la delegació desplaçada des d'Almassora ha celebrat com si foren els primers malgrat que acumulen huit triomfs absoluts en el seu palmarés. Els integrants de la formació i les famílies desplaçades fins a Terol han festejat un triomf que se'ls resistia des de 2015, si bé en totes les ocasions han tornat d’Híjar amb premi en alguna categoria.

Els tres guardons arriben just el dia en què Tambors de Passió celebra 20 anys de participació en el concurs d’Híjar, on els tamboriners van estar acompanyats ahir per l'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí, i la regidora de Cultura, Isladis Falcó, a més d'altres representants municipals.

A més, la màxima distinció coincideix també amb l'estrena de la declaració de la Setmana Santa local com a Festa d'Interés Turístic Provincial, per la qual cosa la delegació ha tingut una nova oportunitat de demostrar el nivell dels esdeveniments inclosos en la programació d'Almassora. Així, Tambors de Passió ha tornat a conquistar el certamen més antic d'Espanya per huitena vegada en la seua història, cita a la qual acudeixen cada Diumenge de Rams.

“Ha sigut increïble escoltar com sonen en directe en aqueixa plaça amb tant encant, coincidint el vinté aniversari de la seua participació en el concurs i la declaració d'Interés Turístic, i a escassos dies de la ‘Rompida’ de l'Hora amb Saúl Craviotto com a convidat d'honor, la qual cosa contribueix a posar al nostre municipi en el lloc que mereix”, ha destacat l'alcaldessa d'Almassora.

El triomf arriba a penes uns dies després que la formació s'alçara amb el primer premi en el Concurs de tambors i bombos La Presa de Jesús, de Tarragona. La formació local es va imposar a les confraries tarragonines i a les delegacions procedents d'altres punts d'Espanya per a inaugurar el palmarés de 2019, que ha tornat a engrossir aquest matí amb tres premis.