Actualitat

Divendres, 20 març 2020

Almassora condemna l’assassinat masclista d’una veïna de 35 anys

L’alcaldessa decreta tres dies de dol

L'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí, ha condemnat l'assassinat masclista d'una veïna, que respon a les inicials K.A.G., en un habitatge del districte marítim de la localitat a les mans de la seua parella, tots dos de 35 anys. La Policia Local d'Almassora ha tingut constància dels fets, que s'han produït davant dels dos fills menors d'edat de la parella, després de les 8.00 hores. L'autor del crim, J.F.F., s'ha entregat i ha confessat els fets davant la Guàrdia Civil, que instrueix les diligències del cas.

Galí, que ha decretat tres dies de dol, ha traslladat “la repulsa de la corporació municipal davant aquest i tots els casos de violència masclista que fan més dur, encara si cap, el confinament a les dones que viuen sotmeses per les seues parelles”. L'Ajuntament baixarà les banderes a mitja asta però no guardarà minut de silenci ni realitzarà cap homenatge davant l'emergència sanitària.

El consistori recorda que les víctimes de violència masclista tenen a la seua disposició el telèfon 900 580 888 durant el període excepcional pel coronavirus, a més del 016. L'Ajuntament d'Almassora té actiu el pla Viogen per al seguiment de les víctimes i el programa Juntes de reinserció social, amb la col·laboració de Creu Roja, en el qual participen dones que han superat situacions similars per a ajudar a altres víctimes.

33