Actualitat

Dissabte, 11 maig 2019

Almassora corona a Nuria Alcalde davant un miler de persones

El Recinte Fester acull aquesta nit les ofrenes de 13 reines de la província

Almassora coronarà aquesta nit a Nuria Alcalde Vedrí com a reina de les festes 2019. La jove es convertirà així en la sobirana número 58 davant el miler de persones que han confirmat la seua assistència a la gala que se celebrarà en la carpa del Recinte Fester. Fins a 13 reines de la província acudiran a rendir homenatge a Nuria Alcalde, que recollirà el testimoni de María Portalés Montañana.

La comitiva d'honor es desplaçarà fins al camí Benafelí des de l'Ajuntament d'Almassora, on partirà un recorregut en el qual estaran presents les representants de Castelló, Grau de Castelló, Suera, la Llosa, les Alqueries, Moncofa, Oropesa, l'Alcora, Nules, Onda, les reines de les festes de Sant Vicent i de la Sagrada Família i Santíssim Crist de la Vall i la reina fallera de Borriana.

Les primeres a accedir a l'escenari seran les quatre patges portadores de les bandes: Victoria Costa Martínez, Paola Martínez Mingol, Roser Dealbert Lafuente i Irene Rouco Blanco. També ho faran les dames de 2019: Núria Dealbert Lafuente i Mar Rouco Cantavella. A continuació pujarà a l'escenari la nova reina. Ho farà amb l'acompanyament de la música en directe de la Unió Instructiu Musical La Esmeralda, dirigida pel mestre Víctor Alapont. D'igual forma, els integrants de Les Goles delectaran amb ‘dolçaina i tabal’ al miler d'assistents a la gala.

Nuria Alcalde accedirà a l'escenari acompanyada per la mantenidora de l'acte, la directora de la EOI de Castelló i amiga de la família, Ana Pitarch Gil, i l'alcaldessa, Merche Galí, que imposarà la banda a la jove. Arrancarà llavors el comiat de la cort d'honor de 2018. La regidora de Festes, Isladis Falcó, escortarà a María Portalés fins a l'estrada, on la jove escenificarà el relleu en la cort en despullar-se de la banda i s'acomiadarà del públic.

El fil conductor de la nit serà la música com a element imprescindible en el calendari de festes d'Almassora. La gala reservarà el tram final al lliurament de les ofrenes de les reines de la província, que complimentaran amb detalls típics dels seus municipis a la nova sobirana, igual que associacions i clubs ofrenaran amb flors a la reina. A continuació serà el torn del discurs de la mantenidora, que donarà pas a l'alcaldessa per al tancament institucional de l'acte. L'himne d'Almassora posarà el fermall final a la cerimònia, que continuarà fins a la matinada amb l'orquestra Top Zero.

Calendari festiu

L'activitat festiva seguirà demà amb el Pregó. Partirà a les 17.00 hores de l'avinguda José Ortiz i recorrerà l'itinerari de costum per a finalitzar davant la tribuna d'autoritats. La cavalcada cedirà el relleu el diumenge a la Romeria a Santa Quitèria. Eixirà de la plaça de l'Església a les 9.00 hores per a dirigir-se a l’ermitori. L'Ajuntament d'Almassora habilitarà un autobús gratuït per a accedir al paratge i tornar al nucli urbà entre les 8.30 i les 18.30 hores.