Actualitat

Dilluns, 9 juliol 2018

Almassora obri una borsa d'auxiliars d'infermeria per a la residència de la tercera edat

Les sol·licituds d'accés poden presentar-se fins al 20 de juliol

La Residència i Centre de Dia Municipal de Persones Majors Depenents d'Almassora ha obert el termini per a la creació d'una borsa de personal tècnic auxiliar d'infermeria. Després de la publicació de les bases del procediment en el Diari Oficial de la Província (BOP) dissabte passat, les persones interessades tenen fins al 20 de juliol per a presentar les seues candidatures, en les quals serà imprescindible incloure la titulació oficial o el certificat de formació corresponent l'especialitat d'aquesta borsa.

L’edil de Serveis Socials i presidenta del Consell d'Administració del centre ha recordat que la creació atén a la necessitat de “disposar de personal qualificat per a la cobertura de substitucions i baixes”. La regidora ha anunciat que està previst “obrir dues noves borses al llarg d'enguany”, a més de recordar que el centre ha incorporat recentment a una auxiliar de cuina i a una tècnica en administració. L'objectiu de l'equip de govern és “oferir cada vegada una millor atenció a les persones usuàries”, ha apuntat Belliure.

La primera de les fases del procés de selecció estarà marcada per la realització d'un examen amb 20 preguntes sobre el temari especificat en les bases, que inclou elements com la nutrició, la mobilització i les tècniques de comunicació i acolliment al pacient. La proves es puntuarà sobre 10 punts i per a accedir a la següent fase és necessari obtenir almenys tres d'ells.

Posteriorment, el tribunal valorarà els mèrits de les i els professionals. El personal podrà obtenir fins a 51 punts per la seua experiència laboral en centres similars i fins a 26 per disposar de formació especialitzada addicional a la titulació específica necessària per al lloc.

Cal recordar que la residència ha superat recentment la xifres de treballadors prèvies a les retallades econòmiques van començar a aplicar-se en 2011. El centre explica actualment amb 43 treballadors, enfront dels 42 de 2011 i als 38 amb els quals es va veure obligat a funcionar de 2012 a 2015. Després d'assumir Belliure la presidència del Consell d'Administració, la plantilla del geriàtric ja va aconseguir els 41 professionals en 2017, una tendència a l'alça que es consolida en aquest exercici.

No en va, el pressupost per a personal d'enguany serà 1.176.000 euros, un resultat que supera en 55.000 euros els fons destinat el passat any. Així mateix, l'Ajuntament d'Almassora injectarà 25.000 euros en la comptes del centre per a dur a terme el projecte de l'adreça de pintar l'interior de l'edifici. El consistori també contribuirà a la renovació d'una de les llavadores industrials.