Actualitat

Diumenge, 2 agost 2020

Almassora regularà els patinets elèctrics en la seua ordenança de trànsit

La comissió de mobilitat urbana debatrà velocitat, carrils i sancions

L'Ajuntament d'Almassora modificarà l'ordenança municipal sobre trànsit per a regular la circulació de patinets elèctrics i bicicletes assistides als carrers de la localitat i evitar els accidents derivats d'un mal ús. L'alcaldessa, Merche Galí, ha mostrat la seua voluntat de convocar la comissió de mobilitat urbana sostenible per a incloure l'estudi d'aquest punt i així adaptar la normativa municipal a aquests nous mètodes de transport.

La proposta redactada per la Policia Local d'Almassora assenyala que aquest nou fenomen social s'ha estés ràpidament i ha permés que la ciutadania puga desplaçar-se pels carrers amb una immediatesa inusitada, “la qual cosa al seu torn ha començat a generar una sèrie de conflictes i situacions adverses que fins ara no havien aparegut”. Tot això planteja la necessitat que es regule de forma adequada l'ús i utilització dels Vehicles de Mobilitat Personal (VMP) a Almassora.

L'esborrany fa referència a la possibilitat d'establir en 25 km/h la velocitat d'aquesta mena de vehicles en el nucli urbà, a excepció d'aquells llocs en els quals per les seues característiques s'establisquen velocitats diferents. A més, la comissió de mobilitat urbana plantejarà l'obligatorietat de circular pel carril bici quan existisca i, en cas contrari, per la calçada, tan prop de la vorera com siga possible.

“Almassora no és aliena a aquest nou fenomen social”, apunta l'esborrany de Policia Local. Segons aquest document, especialment durant l'últim any molts d'aquests vehicles envaeixen les voreres, zona natural de trànsit de vianants. Juntament amb la seua circulació, han suposat l'aparició dels primers accidents en els quals s'han vist implicats aquests nous mitjans de transport.

La modificació de l'ordenança per a regular el seu ús també abordarà els espais habilitats per a l'estacionament d'aquests patinets amb l'objectiu que no entorpisquen la circulació de vianants en les voreres ni generen una imatge negativa de la localitat. També determinarà la gravetat de les sancions per l'incompliment de la normativa i la quantia de les multes.

Tal com ha indicat Galí, la modificació de l'ordenança “anirà al ple de setembre o octubre” amb l'objectiu de regular aquest tipus de mitjans de transport “que estan proliferant i que són nets, barats i ideals durant la pandèmia perquè són d'ús individual”. Sobre aquest tema, la primera edil ha incidit en què “la societat avança més ràpid que la legislació i hem de donar respostes perquè no es creuen conflictes amb altres mitjans de transport”.