Actualitat

Dimarts, 13 octubre 2020

Almassora rehabilitarà l’Ateneu Jove amb fons FEDER per a garantir l’accessibilitat

El consistori obri expedient per a sol·licitar la propietat de l’edifici del Consell

L'Ajuntament d'Almassora rehabilitarà l’Ateneu Jove amb fons FEDER de la Unió Europea per a garantir l'accessibilitat i fomentar el seu ús amb un calendari permanent de cursos i activitats. Per això, l'Alcaldia ha ordenat la incoació de l'expedient de mutació demanial entre la Generalitat i el consistori que permeta recuperar la titularitat municipal de l'edifici i així executar les obres de millora.

L'immoble del carrer Sant Bàrbera ha quedat obsolet, incompleix la normativa d'accessibilitat i compta amb nombroses limitacions per a les necessitats actuals pròpies com a espai juvenil. És per això que l'equip de govern considera imprescindibles les obres de millora integral, tal com ha indicat la regidora de Joventut, María Luisa Renau.

El fet que l'edifici no siga de titularitat municipal impedeix la realització d'aquesta actuació, circumstància que ha motivat l'obertura de l'expedient per a adquirir l'immoble i així poder realitzar les corresponents obres d'accessibilitat i d'adequació dels diferents espais per a les activitats que allí es realitzen. L'actuació forma part de les millores municipals amb el cofinançament dels fons FEDER de la Unió Europea al 50%.

L'edifici passarà a denominar-se Casal Jove i es convertirà en la seu del Consell de la Joventut, de nova creació. El consistori vol fomentar així un espai que puguen utilitzar totes les associacions juvenils conjuntament per al debat d'idees o la proposta del calendari anual d'activitats. “Es tracta d'oferir un centre de reunió ben condicionat i adaptat als interessos de la població adolescent, que sovint queda al marge d'una altra mena d'oferta municipal, i promoure la seua participació activa”, segons Renau.

En l'actualitat l'edifici del carrer Sant Bàrbera compta amb programació municipal a través del conveni de col·laboració entre la Conselleria de Cultura i l'Ajuntament. La Generalitat, via l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), va cedir l'immoble i la seua gestió perquè l'administració local desenvolupara tot tipus d'activitats socioculturals i d'educació dirigides a la joventut d'Almassora.

En l'actualitat, el departament ofereix classes per a preparar l'examen oficial de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià, tallers de conversa en anglés i cursos de fotografia, ball, ping-pong, coreà, anime i mànega, informàtica bàsica i escacs, entre altres. Fruit del seu compromís per la integració, l'agrupació Joventut per Almassora també participa en activitats específiques per a joves amb diversitat funcional i, a més, ofereix el programa ‘Tria tu’ de suport escolar dirigit a alumnat d'ESO.