Actualitat

Dimarts, 6 agost 2019

Almassora rep 470.000 euros de la UE per l’avanç d’obres Feder

Hisenda remet el justificant de pagament de les actuacions confinançades

L'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí, ha confirmat la recepció de 479.306,01 euros del Ministeri d'Hisenda, intermediari de la Unió Europea, per la certificació de projectes subvencionats pels fons Feder executats en 2018. La presentació, a final d'any, de les factures de les obres iniciades s'ha materialitzat aquest estiu en el pagament del 50% de finançament que li correspon a Brussel·les.

La Secretaria General del Tresor i Política Financera ha traslladat al consistori l'ordre de transferència executada perquè la localitat cobre els fons invertits en operacions com la 'Millora de la mobilitat urbana: accessibilitat per als vianants, ciclista i transport públic', la 'Recuperació, foment i promoció turística del patrimoni històric de la Vila i el Torrelló del Boverot', l''Eficiència energètica en enllumenat públic' o la 'Recuperació, foment i promoció turística del patrimoni cultural del trinquet i l'adequació de la Casa de la Cultura'.

D'una despesa declarada que supera el milió d'euros, l'autoritat de gestió del Govern entén que són certificables 958.611,94 euros, dels quals el consistori rep ara el 50% del finançament. Es tracta de la subvenció a obres ja executades amb càrrec als 10 milions d'euros en què està quantificat el projecte europeu fins a 2022. Totes les actuacions formen part de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI) i tenen el suport de la Unió Europea sota el lema ‘Una manera de fer Europa’.

El pagament de prop de mig milió d'euros aquest estiu respon al “grau d'execució significatiu de l'estratègia” d'Almassora, segons va comunicar el Ministeri de Política Territorial a través de la Direcció General de Cooperació Local. L'enllumenat de llums led a la Vila, els equips d'eficiència energètica en polígons, la remodelació de la Casa de la Cultura o la reforma del carrer Sant Jaume són algunes de les actuacions més avançades.

L'última de les actuacions executades amb càrrec als fons europeus és la substitució de les antigues lluminàries de les principals avingudes d'Almassora per llums led. L’empresa Sociedad Ibérica de Construcciones Eléctricas, adjudicatària de les obres, ha dut a terme aquest projecte, valorat en 172.896,9 euros, durant l'estiu amb la subvenció al 50% dels fons FEDER de la Unió Europea i el Pla Castelló 135 de la Diputació Provincial. L'actuació va eixir a concurs públic amb un pressupost base de licitació de 296.527,28 euros.