Actualitat

Dilluns, 3 agost 2020

Almassora suspén les festes del Roser per la COVID-19

La reina, María Gonell Esteve, i la seua cort d’honor accediran al tron en 2021

La Regidoria de Festes de l'Ajuntament d'Almassora ha decidit suspendre les festes del Roser degut a la pandèmia de coronavirus, tal com ha comunicat l'alcaldessa, Merche Galí, als representants dels grups polítics en junta de portaveus aquest migdia. Les autoritats sanitàries desaconsellen la celebració d'actes multitudinaris i obliguen a respectar la distància de seguretat, per la qual cosa el consistori ha confirmat la suspensió dels festejos previstos del divendres 2 al diumenge 11 d'octubre.

Després de diverses reunions entre la regidora de l'àrea de Festes, Isladis Falcó, components de la Junta Local de Festes d'Almassora (JLF), l'equip de govern de l'Ajuntament i tècnics del consistori, la decisió és unànime. Les circumstàncies derivades de la COVID-19 obliguen a suspendre els festejos en honor a la Mare de Déu del Roser. Aquesta mesura se suma a la cancel·lació de la setmana gran de Santa Quitèria i les festes en honor a la Verge de Fàtima. La reina, María Gonell Esteve, i les seues dames accediran al tron en 2021, segons l'acord aconseguit davant la cancel·lació de Santa Quitèria.

D'aquesta manera, l'equip de govern ha agraït a la reina, dames i les seues respectives famílies la responsabilitat i comprensió mostrades durant tot l'any davant aquesta decisió inèdita a Almassora. Les joves Alba Pesudo Luis i Nerea Montanos Sabiote formaran la cort d'honor que acompanyarà a María Gonell Esteve al llarg de tot l'exercici de 2021. La JLF va acordar amb totes elles al maig ajornar un any el seu càrrec degut a l'alerta sanitària i així iniciar regnat l'any vinent.

La regidora de Festes, Isladis Falcó, ha declarat que “la situació provocada pel coronavirus ens obliga a ser molt prudents i responsables, per això, hem decidit suspendre també els festejos en honor a la Mare de Déu del Roser; encara així, ja estem treballant en la preparació dels festejos de 2021 amb la mateixa il·lusió o més que tots els anys”.

A més, cal recordar que des que la COVID-19 va obligar a la declaració de l'estat d'alarma a Espanya, l'equip de govern de l'Ajuntament d'Almassora ha destinat fons derivats de la partida de Festes per a pal·liar les conseqüències de la pandèmia. Tant en prestacions a Serveis Socials per a ajudar als més afectats, com la desinfecció de carrers del municipi, les beques de menjador escolar o la inversió en petites i mitjanes empreses de la localitat per a les reformes en edificis públics, l'objectiu passa per traslladar aqueixos recursos a la recuperació econòmica.