Actualitat

Dimarts, 21 juliol 2020

Arranquen les obres d’ampliació del cementeri d’Almassora per a incorporar 272 nínxols

La signatura adjudicatària té un termini màxim de quatre mesos per a executar les obres

L'empresa adjudicatària de les obres del cementeri municipal d'Almassora comença hui el seu treball per a ampliar la capacitat del campsant amb 272 nínxols nous. La mercantil Construccions Rafael Zarzoso SL va guanyar el concurs d'adjudicació en presentar una oferta de 175.096,68 euros enfront dels 200.000 euros pels quals es va licitar l'ampliació. Cal destacar que l'obra és finançada íntegrament per la Diputació Provincial de Castelló. A més, la signatura es va comprometre a finalitzar l'execució de les obres en quatre mesos.

Amb una mitjana de 160 defuncions a l'any, la Regidoria de Serveis Públics va decidir que havia arribat el moment de realitzar una ampliació en el cementeri municipal. Així, la modificació reportarà 272 nínxols nous, 136 en cada cara, en quatre altures i situats en un edifici exempt amb la urbanització interna corresponent. El vial d'accés tindrà quatre metres i la remodelació ocuparà part del jardí de la zona nova del claustre.

El regidor de Serveis Públics, Joan Antoni Trenco, s'ha mostrat satisfet amb el començament de les obres. “El cementeri d'Almassora necessitava ja una ampliació, hem treballat al costat dels arquitectes del consistori perquè no se'ns escapara cap detall i ja podem assegurar després de la signatura amb l'empresa que en acabar l'estiu l'execució de l'obra estarà finalitzada”, ha declarat l'edil del cementeri.

Cal recordar que fa dues setmanes, l'empresa local Construactiv va finalitzar una obra d'un trencadís amb la imatge de Santa Quitèria en una de les parets del cementeri. L'actuació va formar part del Pla Reactivem Almassora en la millora dels edificis públics i va comptar amb un pressupost de 3.105 euros. A més, la signatura local Pamesa Cerámica va donar els taulells per a la creació d'aquesta figura.

Cementeri

Pel que respecta a l'horari del cementeri per a rebre visites, el campsant obri les seues portes de dilluns a divendres des de les 9.00 a les 13.00 hores i des de les 16.00 fins a les 19.00 hores. El cap de setmana l'horari únicament és al matí. D'altra banda, els enterraments ja es poden celebrar tant al matí com a la vesprada. Finalment, les condícies del recinte ja estan oberts al públic amb les màximes mesures de seguretat a causa de la pandèmia del coronavirus.