Actualitat

Dissabte, 14 juliol 2018

Educació aprova la segona edició del Programa d'Aula Compartida en l'Álvaro Falomir

Tot l'alumnat que va acabar el passat curs continuarà la seua formació fora de l'etapa obligatòria

L'IES Álvaro Falomir tornarà a acollir el pròxim curs el Programa d'Aula Compartida (PAC) després d'una primera edició “molt favorable per a la convivència de tot el centre” i “molt profitosa per a tot l'alumnat que ha participat”, com assegura la direcció del centre. Les dades de l'informe emès per l'institut per a sol·licitar un segona edició a la Conselleria d'Educació avales aquesta valoració i ratifican que tot l'alumnat que va assistir durant el passat curs continuarà els seus estudis enguany en formació professional o en el propi centre de secundària.

A la vista dels resultats, el Consell ha donat el vistiplau per a la continuïtat del programa en el pròxim curs, per la qual cosa ha concedit un docent més (20 hores lectives) per a portar-ho avance. L'institut també rebrà una subvenció d'Educació per a fer front les iniciatives del Pla d'Actuació de Millora (PAM) traçat pel govern autonòmic, en el qual s'engloba el PAC.

Per al director del centre, Víctor Bagán, un dels punts més positius de la iniciativa ha sigut la millora de la convivència en el centre, el qual va passar de tramitar 32 expedients en 2016-2017 a 18 en el passat curs. Com ha apuntat el docent “l'alumnat que per diversos motius va ser apartat del programa es va desvincular totalment dels seus estudis i es va convertir en absentista després de dues setmanes d'haver tornat a l'aula ordinària”, motiu pel qual el centre considera fonamental continuar treballant amb aquest mètode.

Així doncs, les àrees municipals de Joventut i de Serveis Socials ja han començat a treballar amb l'Álvaro Falomir en la programació de tallers complementaris, que són sufragats per l'Ajuntament d'Almassora. "L'objectiu és trobar activitats que desperten la seua motivació i els facen marcar-se reptes de nou, per la qual cosa optarem per un calendari molt variat perquè puguen descobrir diferents disciplines", ha apuntat la regidora de Serveis Socials, Diana Belliure.

En aquesta línia, l'edil de Joventut, Xavier Trenco, ha confirmat que "els xics i les xiques faran activitats esportives tres dies a la setmana i també tindran classes de robòtica, ràdio i música, perquè puguen treballar amb noves tecnologies i plantejar eixides professionals en aquests camps". Així mateix, l'alumnat realitzarà visites en les quals aprofundiran en altres realitats socials i en les quals està previst que col·laboren amb la residència municipal de persones majors i que assistisquen a sessions de treball en la seu local de Creu Roja. En l'Ateneu Jove assistiran a un taller d'habilitats socials.

Cal recordar que el PAC està orientat a acabar amb l'absentisme i l'abandó escolar d'adolescents entre 14 i 16 anys. Professorat de l'institut i monitors especialitzats s'encarreguen d'aquests grups, els quals assisteixen a les classes en el mateix horari que alumnat de secundària i són avaluats trimestralment.