Actualitat

Dissabte, 10 octubre 2020

Els Serveis Socials d’Almassora es desplaçaran als barris

Cinc edificis públics obriran una vegada per setmana per a fer tallers i rebre consultes

El departament de Serveis Socials es desplaçarà als barris d'Almassora per a acostar la seua labor i rebre consultes ciutadanes setmanalment. Cinc espais municipals situats a Fàtima, Corell, la Vila, Sant Felip i Botànic Calduch formen part del calendari dissenyat pels tècnics de l'àrea per a realitzar tallers i trobades veïnals en horari de matí i vesprada amb el diagnòstic de necessitats elaborat en cada districte.

Cadascun dels barris comptarà amb un punt d'informació a càrrec d'un monitor que s'encarregarà de recopilar les sol·licituds dels assistents i facilitar-los informació de cursos, ajudes, programes d'ajuda, etc. A més, els tallers s'adaptaran a les demandes i interessos de cada districte i serà el propi veïnat el que proposarà activitats que, fins i tot, podrà impartir a la resta de participants per a fomentar la socialització en el barri.

Classes de reforç escolar, café veïnal, tallers de memòria per a persones majors (‘Mou la teua ment’), escola de la diversitat per a afavorir la integració, classes d'espanyol i d'autoestima, entre altres, configuren l'oferta municipal. El calendari programat per Serveis Socials inclou activitats de dilluns a divendres de 9 a 11 i d'11.30 a 13 i, en horari de vesprada, de 16.30 a 18 i de 18.15 a 20 hores en funció del perfil de cada barri.

“L'objectiu és acostar l'activitat dels Serveis Socials a cada barri i que els seus veïns sàpien tot el que es fa en aquest departament, sovint vinculat per error en exclusiva a ajudes econòmiques d'emergència, quan són múltiples els projectes i actuacions encaminats a millorar el benestar de la ciutadania d'Almassora”, segons l'edil de l'àrea, María José Tormo.

Tormo ha destacat l'adaptació de cada programa als interessos i necessitats de cada zona, de manera que els Serveis Socials aporten a aqueixos nuclis activitats que interessen al seu veïnat. Per a això és necessari un informe diagnòstic en cada zona, que inclou el desplaçament de tècnics a cada domicili per a establir el perfil i les necessitats comunes.

Com a exemple, l'entorn de la Vila és objecte d'un estudi sobre la soledat en tant que el seu veïnat és, en la seua majoria, d'edat avançada i que servirà per a dur a terme activitats que palíen aquesta situació. D'igual forma, Botànic Calduch ha emprés el taller Ciutat Feliç amb joves per a afavorir la integració.