Actualitat

Ermites

Coneix les ermites de Almassora

Ermita de Sant Joan

  • Partida Playa Torre, 249 Almassora Castelló 12550

Situada en la platja, aquesta ermita menuda va ser inaugurada el 1960, edificada sobre una antiga capella abandonada després de la guerra civil. 

Ermita de Sant Josep

Construïda el 1912, tal com s’assenyala en la porta. Es troba situada en el camí de Benafelí. Curiosament, alberga una campana amb una inscripció dedicada a sant Domingo de Soriano, datada l'any 1725.

Ermita de Sant Antoni

Situada en l'encreuament del camí de la Mar i el caminàs de Sant Antoni, data del segle XVIII. Consta d'una façana amb dos arcs que obrin un estret vestíbul, on hi ha dues portes, la de l'ermita i de la casa de l'ermità. La façana, antigament, estava lluïda i pintada igual com les alqueries del terme; el 1984, es va restaurar i es va eliminar la lluïda. L'ermita remata amb espadanya i cúpula.

Ermita de Santa Quitèria

  • Paratge de Santa Quitèria Almassora Castelló 12550

Situada en el marge esquerre del riu, trobem els primers indicis de l'existència d'una església el 1330. En el segle XVII, comença la construcció de l'actual edifici sobre les restes de l'ermita medieval, però les obres són paralitzades durant la guerra de Successió (1701-1715). Al començament del segle XIX, durant la guerra de la Independència, va ser ocupada pels francesos que la van destinar a hospital militar i no va ser novament habilitada per al culte fins el 1829. El conjunt arquitectònic està format per l'ermita i una casa adossada. L'ermita és d'una única nau amb quatre trams i un absis poligonal, amb contraforts exteriors que arriben fins a la cornisa de la nau principal.L'interior, revestit en estil barroc desguarnit, compta a l'esquerra del presbiteri amb una pintura de l'artista local Josep Mingol. La façana destaca per la porta amb un arc de mig punt, la cornisa barroca i el campanar. 

El Roser del Mar

  • Carrer Roser del Mar, 20 Almassora Castelló 12550

Construïda el 1988 per iniciativa de mossèn Manuel Granell Cotanda, llavors rector de la Nativitat, se situa en els terrenys coneguts com el Xopar, en la zona de la Mar d'Almassora. Es va edificar amb la funció de donar servei religiós als estiuejants durant els mesos d'estiu. Aquesta ermita es va dedicar a la Mare de Déu del Roser, així es coneix popularment com el Roser del Mar.