Actualitat

Dissabte, 25 juny 2022

L’alumnat d’Ochando trasllada a Galí millores sostenibles per a Almassora

L’estudiantat visita Darremur Harmònic per a proposar canvis en el municipi

L'alumnat de sisé del CEIP Germans Ochando d'Almassora ha visitat l'espai municipal de Darremur Harmònic per a traslladar millores sostenibles a l'alcaldessa, Merche Galí, i la regidora d'Educació, Raquel Barberà. El projecte, impulsat per Creu Roja sota el nom “Ciutat 11- Detectius dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)”, ha comptat amb el finançament de la Conselleria de Transparència. L'estudiantat ha realitzat un diagnòstic socioambiental d'Almassora i ha presentat diferents propostes davant Galí i Barberà.

L'alumnat ha treballat en aquest projecte al llarg del curs escolar 2021-2022. Per a això, ha comptat amb materials didàctics tant teòrics com pràctics impartits pel professorat del centre i agents de sensibilització de Creu Roja. La intenció era, entre tots, diagnosticar si el seu municipi és una Ciutat 11, és a dir, si compleix amb les metes marcades en el ODS 11.

D'aquesta manera, han investigat i analitzat el seu entorn per a, posteriorment, plantejar qüestions relatives als Objectius de Desenvolupament Sostenible. Després d'això, s'han reunit al costat de Galí i Barberá al jardí Darremur Harmònic per a presentar-los els resultats d'algunes de les millores per a convertir Almassora en una ciutat més sostenible, inclusiva i segura.

Les propostes presentades per l'alumnat del CEIP Germans Ochando han girat entorn de diferents punts de caràcter urbanístic, com l'accessibilitat en algunes zones de la platja i en el transport públic, i també unes altres d'índole mediambiental relacionades amb la cura dels espais públics o mesures per a promoure la mobilitat en transport públic, especialment amb bicicleta. Així, les representants de l'equip de govern han contestat els dubtes presentats i han valorat les millores proposades pels assistents.

El projecte, impulsat per Creu Roja, finançat per la Generalitat Valenciana i dirigit a alumnes de cinqué i sisé curs dels col·legis de la comunitat, té com a objectiu motivar, implicar i donar a conéixer a la joventut com contribuir de manera positiva en el municipi per a, així, col·laborar en el compliment dels ODS impulsats per Nacions Unides en la seua Agenda 2030.