Actualitat

Diumenge, 20 gener 2019

L' ‘Oca de la Igualtat’ arriba als col·legis d'Almassora

L'alumnat d'Ambaixador Beltrán i Santa Quitèria ja ha participat en aquesta activitat impulsada per Igualtat

Uns daus i un tauler amb el joc de l'oca. Són els elements bàsics amb els quals l'agent d'igualtat d'Almassora mostra als escolars del municipi aspectes com la igualtat laboral o el repartiment de les tasques domèstiques.

L’‘Oca de la Igualtat’ és el servei educatiu que el consistori ofereix als centres escolars i l'objectiu del qual és fer reflexionar els xiquets i les xiquetes mitjançant elements lúdics. Entre les proves que l'alumnat realitza durant el recorregut en el tauler destaquen el de nomenar dones importants de la història o el de representar professions mitjançant mímica.

Així doncs, l'agent municipal ja ha realitzat aquests tallers en els col·legis Ambaixador Beltrán i Santa Quitèria, entre l'alumnat de 3r a 6é de primària. Igualtat ofereix aquesta activitat tots els centres locals i els pròxims a gaudir d'ella seran els xiquets i les xiquetes de 5é i 6é de primària del Germans Ochando.

“Treballar des d'edats molt primerenques la importància de respectar-se, que els xiquets i les xiquetes es vegen com a iguals i que els siguen assignades activitats del mateix perfil, és bàsic per a trencar amb els estereotips que condicionen el seu comportament en el futur”, com ha destacat la regidora d'Igualtat, Susanna Nicolau. Precisament aquest va ser un dels objectius fonamentals de la campanya ‘Juguem als bons tractes’, impulsada pel departament que dirigeix Nicolau per a fomentar que els regals nadalencs no foren sexistes, bèl·lics o violents i que potenciaren en diàleg i el treball en equip, entre altres valors.

Per a l'alumnat d'Educació Secundària Obligatòria (ESO), l'agent d'Igualtat oferirà diversos tallers de prevenció en el que parlarà de la utilització de les xarxes socials i de les aplicacions mòbils i de com aquestes poden contribuir a l'assetjament en les relacions d'amistat o de parella. La campanya, coneguda com ‘No em toques el Whatsapp. La meua vida la controle jo", aspira a aconseguir que les i els joves construïsquen relacions sanes, a més de desmuntar estereotips en les relacions afectives i sexuals.

La Regidoria d'Igualtat també ha programat la presentació del llibre ‘Relats de dones resilients’, en el qual es recullen els testimoniatges de víctimes de maltractament que han superat la situació. Algunes de les protagonistes de l'obra participaran en el col·loqui posterior a la presentació, que se celebrarà el dimarts 5 de febrer.