Actualitat

Dimecres, 27 septembre 2017

La consellera d'Habitatge obrirà la II Conferència de ciutats intermèdies a Almassora

Galí presenta un programa de dos dies amb 10 ponències i dues taules redones sobre urbanisme

L'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí, ha presentat aquest matí la II Conferència de ciutats intermèdies que inaugurarà la consellera d'Habitatge, María José Salvador, el pròxim 26 d'octubre. El programa d'aquest fòrum inclou una desena de ponències de reconeguts urbanistes i dues taules redones en les quals intervindran les ciutats convidades en representació de les províncies de València i Alacant, Torrent i Villena, respectivament.

En la presentació també han participat la regidora d'Urbanisme d'Almassora, Carmina Martinavarro; el delegat de l'empresa Axioma, José Manuel Miquel; i l'advocat urbanista i vicepresident de la fundació Formació i Desenvolupament Urbanístic (FYDU), Vicente García Nebot. Els assistents han recordat que el fòrum, que es desenvoluparà sota la denominació “Cap a la ciutat europea del segle XXI”, és d'accés lliure prèvia inscripció (fydu@gmail.com).

Galí ha destacat l'aposta d'Almassora per exercir com a seu d'aquesta trobada després de situar-se com a única localitat de la província que ha aconseguit la màxima quantia dels fons europeus EDUSI, “cinc milions d'euros als quals sumarem una partida idèntica des de l'Ajuntament”. “Acollir aquesta trobada de destacats urbanistes serà decisiva per a canalitzar l'arribada d'estos diners, 10 milions d'euros, la major inversió que ha rebut Almassora en la seua història”, ha incidit.

El programa arrancarà el dijous 26 amb la inauguració a càrrec de la consellera d'Habitatge, María José Salvador, i les sessions dels enginyers Joan Olmos i Sergio Palencia, que abundaran sobre la mobilitat sostenible i el metabolisme urbà, respectivament. Aquest matí intervindran també la directora general d'Habitatge, Rebeca Torró, que incidirà en les estratègies i ajudes per a la regeneració i renovació urbana.

El programa inclou a més la ponència de Dolores Ortiz, del Ministeri d'Hisenda, sobre fons europeus en el desenvolupament de ciutats, i de l'arquitecte Javier Pérez, que analitzarà els instruments d'intervenció en la ciutat. Després de la pausa de l'esmorzar, l'advocat urbanista García Nebot departirà sobre la modificació de la LOTUP i tancarà la jornada la taula redona sobre fons EDUSI en la qual intervindrà el director general de Finançament i Fons Europeus, Andreu Iranzo.

La segona jornada, el divendres 27, inclourà les ponències 'Costos del Urban Sprawl per a l'administració local' i 'Els condicionants sobre les ciutats espanyoles dels escenaris de canvi mundial previsibles en l'horitzó 2030'. En l'últim tram del matí intervindrà el sotsdirector general d'Ordenació del Territori i Paisatge, Vicente Doménech, per a departir sobre espais verds urbans, i el director general d'Indústria i Energia, Diego Maciá, amb una ponència sobre gestió d'àrees industrials a la Comunitat Valenciana. Una taula redona amb les conclusions donarà pas en últim terme a la clausura a càrrec de la secretària autonòmica d'Economia Sostenible, Blanca Marín, i l'alcaldessa d'Almassora.