Actualitat

Dissabte, 4 maig 2019

La reina i les dames de les festes exhibeixen els seus vestits a Almassora

La mostra està oberta tot el cap de setmana en Espai Mercat

La reina de les festes d'Almassora 2019, Nuria Alcalde Vedrí, i les dames de la seua cort d'honor exhibeixen la seua indumentària tradicional aquest cap de setmana en l’Espai Mercat. Igual que en els tres anys anteriors, la màxima representant dels festejos i les seues dames han inaugurat aquest matí la sala, que compta amb un espai propi per a mostrar els seus vestits de llauradora i els complements abans que arranque la setmana de festes.

D'aquesta forma, la reina i les dames Mar Rouco Cantavella i Núria Dealbert Lafuente han obert l'exposició a les 11 hores en presència de María Portalés, reina de 2018, i la seua cort d'honor. La sala estarà oberta al públic d'11 a 13 hores i, a la vesprada, de 17 a 20 hores, tant en la jornada de hui com demà diumenge per a afavorir l'assistència de públic a una setmana que es duguen a terme els primers actes de les festes: presentació, pregó i romeria a Santa Quitèria.

L'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí, i la regidora de Festes, Isladis Falcó, al costat d'altres representants de la corporació municipal han obsequiat amb una flor a les representants després del recorregut per la sala. Cadascuna de les tres joves exhibeix aquest cap de setmana un vestit complet de llauradora en la primera planta del Mercat Central. A més, la sala alberga una exposició de mantillas i complements de vestit regional a càrrec de Juan Manuel Fernández.

A penes uns minuts després de l'obertura de Espai Mercat, nombrosos veïns s'han acostat fins a la sala per a veure de prop “la riquesa, els colors i dissenys dels vestits que estan a escassos dies de lluir Núria i les seues dames de la cort”, en paraules de Falcó, que ha citat a les joves dimecres que ve per als assajos de la presentació que tindrà lloc el divendres.

La visita a la col·lecció de vestits, davantals, sabates i la resta de complements també ha comptat amb la presència de la reina de les festes 2018 i les dames Carmen Claverías Sedeño, Arantxa Escuder Ibáñez, Carla Fuster Andrés, Sandra García Moreno, María Gómez Muñoz i María Moya Mingol, que el divendres s'acomiadaran del cicle festiu.

En aquest sentit, la responsable de l'àrea ha recordat que la Junta Local de Festes ultima tots els detalls perquè la cerimònia, que se celebrarà en el Recinte Fester del camí Benafelí, resulte un èxit. De la mateixa forma, els voluntaris de la JLF treballen en els preparatius del Pregó del dissabte 11 i la Romeria del diumenge 12 com a preludi de la setmana gran en honor a Santa Quitèria.