Actualitat

Divendres, 29 maig 2020

La Vila d’Almassora estrena xarxa de drenatge amb les obres de FEDER

Els operaris encaren la pavimentació des del Raval cap a la Nativitat

Les obres de la Vila d'Almassora avancen amb la rematada dels treballs en la xarxa de drenatge per a emprendre la solera de formigó i pavimentar. La reforma se centrarà en breu en el Raval de la Trinitat, per on començarà la pavimentació per a encarar el carrer Sant Joaquim cap a la plaça de l'Església. Els terminis es mantenen per a complir el calendari acordat amb la Unió Europea, que finança el 50% de les obres a través dels fons FEDER al costat de l'Ajuntament.

L'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí, i la regidora de Territori, Carmina Martinavarro, han visitat el barri antic per a conéixer l'avanç de la reforma que escomet la mercantil Grupo Ravi, adjudicatària del contracte. Tot el traçat està immers en les obres després de la suspensió de les festes de Santa Quitèria, de manera que els grups de treball es reparteixen per diferents zones per a avançar els treballs.

En aquests moments, els operaris rematen la nova xarxa de drenatge, que permetrà modernitzar un sistema obsolet pel pas del temps i les possibilitats de capacitat. En uns dies començarà la formigonada de la zona i, a continuació, la pavimentació, que ja deixarà a la vista una imatge més aproximada del resultat de les obres. Aquestes tenen un pressupost de 441.940,52 euros i un termini d'execució de quatre mesos i mig.

L'actuació afecta a una superfície de 2.289,30 metres quadrats que eliminarà els esglaons anteriors actuals per a deixar la vorera a una única altura en la qual l'accessibilitat quede garantida a tota la ciutadania. A més de garantir l'accessibilitat universal, les obres dotaran d'il·luminació especial a la plaça de l'Església, al costat de la façana de la Nativitat, per a ressaltar-la respecte al carrer Sant Joaquim.

L'espai quedarà reservat al pas de transeünts enfront del trànsit rodat. A més de bancs i arbratge en la plaça, tot el barri antic sumarà codis de pavimentat per a destacar dades com els edificis catalogats, els dotacionals i aquells amb interés arqueològic.