Actualitat

Dijous, 22 març 2018

Ruta de la Tapa i el Vi

Els millors productes i receptes de la gastronomia mediterrània en versió reduïda

La vuitena edició de la Ruta de la Tapa i el Vaig veure arriba a Almassora amb les propostes de 18 bars i restaurants del municipi. Veïns i visitants podran gaudir d'un ampli ventall de propostes dels negocis locals, en els quals la combinació de tapa i beguda tindrà un preu de tres euros.

En l'edició de 2018, l'inici de l'esdeveniment coincidirà amb el començament de la Setmana Santa, per la qual cosa el primer dia per a provar les propostes dels locals serà el dijous Sant, 29 de març. La VIII Ruta de la Tapa i el Vaig veure s'estendrà fins al 29 d'abril. Durant tot el mes, els hosteleros serviran les seues propostes cada divendres, dissabte i diumenge entre les 11.00 i les 23.00 hores.

En el terreny gastronòmic, les i els xefs a càrrec de les elaboracions han optat per ingredients tradicionals com el bacallà -esmollat o al forn- o el polp, el pernil serrà o els pebrots de piquillo, presents en un gran quantitat de tapes. Uns altres han apostat per elements més nous per als seus plats, com el pa de cristall de Olisec, els arrebossats amb panko de Duo Gastrobar o les escumes presentades per la Rúa Restobar. A més, l'oferta d'aquest 2018 inclou propostes vegetarianes com un flam de xampinyons servit per Casa María o la mini truita de creïlles del Paladar del Mercat. Així mateix, Duo Gastrobar inclourà una hamburguesa amb pa sense gluten (haurà d'indicar-se en el moment de demanar) per a persones celíaques.

cal recordar que el públic podrà votar les millors tapes de cadascuna de les categories de la cita gastronòmica (tambor, Tallers Queral i tapa de la ruta) i que l'organització sortejarà premis entre els participants. Per a optar a ells, els comensals hauran de reunir, en el cartó facilitat pels restaurants, els segells de tres d'ells en una o diverses de les tres categories.