Actualitat

Dijous, 22 març 2018

Ruta de la Tapa i el Vi 2019. Del 5 al 28 d'abril

Els millors productes i receptes de la gastronomia mediterrània en versió reduïda

La novena edició de la Ruta de la Tapa i el Vi d'Almassora és un esdeveniment gastronòmic que presenta al públic 48 plats elaborats amb “productes de la terra i molt mediterranis” i que inclourà receptes sense glútens, veganes i dolces. Així ho ha assegurat el regidor de Comerç, Roger Beltrán, qui ha presentat la iniciativa al costat del responsable de l’organització, Félix Tejeda.

Així doncs, els fogons dels 16 locals participants se encienden el 5 d'abril. Els comensals podran degustar les tapes tots els divendres, dissabtes i diumenges del mes d'abril per un preu de tres euros, el qual inclou la beguda. A més, i amb motiu de la celebració de la Rompida de l'Hora de Tambors de Passió, el dijous 18 els bars i restaurants també serviran els plats de la ruta en horari nocturn.

Tant Beltrán com Tejeda han destacat “l'alt nivell que les tapes tenen enguany”, un extrem que, asseguren, s'han aconseguit amb la introducció d'un jurat professional que seleccionarà les tres millors elaboracions de tots els negocis participants. El veredicte del jurat es donarà a conéixer en l'equador de la ruta, a fi de “promoure l'arribada de més consumidors als locals i promocionar la seua cuina”, ha assegurat el regidor de Comerç.

Formen part d'aquest jurat professional Pau Montero i Juan Francisco Andrés, professors de cuina i pastisseria de l'Escola d'Hostaleria Costa de Flor del taronger de Castelló. Els cuiners han comptat també amb l'opinió d'Óscar Blanch, vicepresident de Tambors de Passió, qui ha ajudat a catar els 48 proposades candidates.

L'entitat és un dels patrocinadors més fidels d'aquesta Ruta de la Tapa i el Vi, la qual també rep el suport de Tallers Queralt. Així mateix el proveïdor local Diví Vins ha seleccionat els caldos Flor de Taronger (Bodegas Flors, IGP Castelló), Biberius roble (Bodegas Comenge, DO Ribera del Duero) i Cepas Antiguas Selección Privada (Bodegas Martínez Corta, DO La Rioja) per a regar les tapes, després de la bona acceptació que aquests vins han tingut en anteriors edicions. No obstant això, els comensals també podran demanar aigua, refrescos o cervesa per a acompanyar els plats.

App mòbil gratuïta

L'aplicació mòbil de la IX Ruta de la Tapa i el Vi ja està disponible per a dispositius IOS i Android. El servei és gratuït i permetrà els usuaris puntuar les millors propostes a partir d’aquest divendres 5 d'abril, quan comença l'esdeveniment gastronòmic. A més, el públic podrà marcar el seu plats favorits, conéixer els ingredients i veure les fotos de cada tapa i situar els locals en el mapa, serà possible rebre indicacions per a arribar fins ells. El preu de tapa i beguda serà de tres euros i les combinacions podran degustar-se durant tots els caps de setmana d'abril, a més de la nit de Dijous Sant.