Actualitat

Divendres, 15 maig 2020

Trànsit restringit a Almassora per a cedir espai a vianants

La mesura entra en vigor hui per a garantir la distància de seguretat

L'Ajuntament convertirà en zona de vianants des de hui part del centre urbà durant els caps de setmana per a garantir el compliment de la distància de seguretat entre vianants. D'aquesta manera, la Policia Local i el departament d'Urbanisme han acordat el tancament temporal de la calçada en cap de setmana en punts amb gran afluència de transeünts a partir d'aquest mateix matí i uns altres amb caràcter permanent mentre dure la pandèmia.

D'aquesta forma, el tram de la plaça Santa Isabel des de Lleó XIII fins al carrer Trinitat ha queda tancat al trànsit dissabtes i diumenges per a cedir aqueix espai als vianants durant els diferents horaris habilitats per trams d'edat. D'igual forma, el carrer Trinidad únicament manté un carril de circulació per a vehicles fins a l'encreuament amb Caridad i, entre aquesta via i el carrer Colón, queda disponible íntegrament per als transeünts.

D'igual manera, els vianants també poden utilitzar els dos carrils de l'avinguda José Ortiz en el tram entre el carrer Sant Lluís i l'accés posterior de l'edifici del mercat central en caps de setmana. Aquest espai, que habitualment queda tancat al trànsit pel mercat ambulant dels dimarts i divendres, també està a la disposició de les persones que salen a caminar o practicar esport en les franges horàries establides.

Carril permanent en Sant Jaume

Per part seua, el carrer Sant Jaume habilita amb senyalització en la via el carril reservat a transeünts fins al carrer Rambla de la Vídua. En aquest cas, les marques en la calçada es mantindran durant tot el període que dure la pandèmia de coronavirus. L'amplitud de la calçada permet mantindre aquesta reserva d'espai amb caràcter permanent, enfront del tancament temporal en caps de setmana de la resta de carrers inclosos en el pla.

“És una prova pilot per a concedir més espai als transeünts que, sobretot en caps de setmana, són els qui més ocupen la via pública enfront del trànsit rodat”, ha assenyalat el regidor de Seguretat, Javier Martí. L'edil ha recordat que es tracta d'una prova pilot per a evitar aglomeracions enfront d'una densitat de circulació que s'ha restringit considerablement pel confinament.

D'aquesta manera, la Policia Local ha instal·lat senyalització provisional per a garantir la seguretat i evitar accidents i ha aprofitat el dispositiu que utilitza habitualment amb motiu de la celebració del mercat ambulant per a tancar l'avinguda José Ortiz fins al carrer Sant Lluís. La nova disposició respectarà els encreuaments de Trinitat amb Santa Ana i Sant Salvador amb Sant Pasqual per a permetre l'eixida de vehicles, igual que en l'encreuament de Trinitat amb Sant Ramon.

43