Actualitat

Igualtat

L'Ajuntament d'Almassora, en col·laboració amb la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana, ofereix un servei gratuït i confidencial d'informació i assessorament en matèria d'igualtat i prevenció de les violències de gènere integrat per una agent d'igualtat de la Xarxa d'Agents d’Igualtat.


La Igualtat de gènere fa referència a la idea de no discriminació i equitat, és dir, a la igualtat de drets, responsabilitats i oportunitats de dones i homes i la no discriminació. En aquest sentit, es necessari corregir les desigualtats existents per a poder treballar cap a la igualtat efectiva entre les dones i els homes, atenint-nos a la diversitat (sexual, de gènere, ètnia, raça, funcional, etc.).

  

L'agent d'igualtat és la professional especialitzada en tasques d’anàlisi i intervenció de situacions discriminatòries per raó de gènere. La seua funció principal és impulsar, dissenyar, coordinar i avaluar actuacions, projectes i polítiques locals encaminades a la consecució de la igualtat d'oportunitats i de tracte entre homes i dones dins del municipi. 

Ubicació

Ajuntament d'Almassora