Actualitat

Turisme actiu

*

El Millars és el riu més important de la província de Castelló; naix a la Serra de Gúdar (Terol) i desemboca en la mar Mediterrània entre els municipis d’Almassora i Borriana.

El tram final, a les Goles, on el riu forma un delta de tres braços, o goles, dóna lloc a una gran biodiversitat. Es tracta d’un espai natural inclòs en la Xarxa Europea Natura 2000, Zona d’Especial Protecció dels Ocells (ZEPA) i Lloc d’Interés Comunitari (LIC); també està declarat com a Paisatge Protegit, únic a la província de Castelló, per la Generalitat Valenciana.

El Paisatge Protegit de la Desembocadura del Millars té una extensió de 424 hectàrees que abasten els últims 16 quilòmetres de riu, un espai únic que combina usos educatius, recreatius i lúdics, sempre compatibles amb la conservació de l’espai natural.

Un paradís ornitològic, on es donen cita durant tot l’any, o seguint el pas que marquen les estacions, més de 200 espècies diferents d’ocells. La proximitat de la mar afavoreix, a més, la visita d’ocells marins fins a l’interior del riu. Les zones de la desembocadura permeten la convivència de diverses espècies de fauna i flora.