Actualitat

Birding Almassora

*

L'observació d'aus, també coneguda a voltes com a birding, és una activitat en clar auge. Per això cada vegada la demanda de llocs on poder albirar aus augmenta. Almassora, per la seua banda, compta amb un entorn natural privilegiat on poder dur a terme aquesta pràctica: el Paisatge Protegit de la Desembocadura del Millars. Aquesta zona natural, que és zona de pas i de nidificació de diferents aus, tant migratòries com autòctones, suposa un lloc idoni on observar una gran varietat d'espècies.

En aquest apartat oferim recursos interessants i útils, tant si busques iniciar-te en el món del birding com si busques noves zones on albirar noves espècies, per a dur a terme aquesta pràctica en Almassora.

Al nostre municipi disposem de tres zones habilitades per a dur a terme el birding:

  • Les llacunes artificials: són tres llacunes construïdes l'any 2009 i alimentades amb aigua procedent de l'EDAR d'Almassora. Tenen diferents dimensions i profunditats, de manera que formen diferents hàbitats per a afavorir la biodiversitat. S'hi pot accedir a peu des de la depuradora, o des del Caminàs de Sant Antoni. Estan equipades amb una torre panoràmica elevada que facilita la observació d'aus amb prismàtics.
  • L'observatori d'aus: està situat a la zona de les llacunes artificials, a 450 metres de la torre aigües avall. Es troba a sobre del mur de contenció del riu, per la qual cosa permet observar les aus que es troben a dintre del llit fluvial. Està equipat amb un panell informatiu de les principals aus de la zona.
  • El mirador de la Gola Sud: es troba situat al final del sender local de Les Goles (SL-CV 26), a la Gola Sud, i degut a la canalització del riu és l'única desembocadura actualment activa. En aquesta zona es forma una llacuna d'aigües tranquil·les, amb diferents ambients que propicien una elevada biodiversitat. Està equipat amb un panell informatiu de les aus, i en dies clars també ofereix una excel·lent panoràmica de la desembocadura i fin si tot pot veure's Penyagolosa si mirem cap a l'interior.

Informació de les aus de la Desembocadura del Millars

Llibret informatiu del birding a Almassora