Actualitat

Museus

  • Título

   Follet museus Almassora

  • Nom. Archivo:

   museus-almassora_0.pdf

  • Tipo:

   application/pdf

  • Tamaño:

   178301b

  Follet museus Almassora

Museu Municipal d'Almassora

El Museu d’Almassora es va obrir al públic l'octubre de 1995. Va nàixer des de l'òptica de l'educació, per a donar a conèixer l'arqueologia a la gent de la localitat, acostar part de la nostra història i mostrar els estudis del passat com a resultats del present. Però el Museu pretén ser una mica més: un centre de muses, on les peces exposades han estat creades per i per a l'home; en aquest cas, el pas dels anys, les han convertit en riqueses, en patrimoni local, en obres d'art. Unes peces que han passat de simples objectes quotidians, fa 2.600 anys, a veritables joies artístiques que narren un passat històric, un passat que és el nostre i que creiem que paga la pena conservar i traslladar a les generacions esdevenidores. Des del Museu d’Almassora seguim apostant per i a favor del respecte cap al patrimoni, en defensa del nostre llegat històric, representat des de l'òptica visual pel Museu, ja que en ell es representa i se sintetitza la història local de 800 anys en setze vitrines i més de 100 peces arqueològiques.


Horari: 

Dimecres i dijous de 9.00 a 14.00 h. 

Divendres i dissabte de 9.00 a 13.30 i de 16.00 a 19.30 h. 

El museu obre un diumenge al mes


Entrada gratuïta


Articles relacionats

Museu Parroquial

 • Sagrari Almassora Castelló 12550

Horari: 

Primer dissabte de mes de 10 a 13.00 h i de 18.00 a 20.00 h, 

Tercer dissabte de mes de 10 a 13.00 h.


La Murada - Museu del Joguet

 • Verge del Tremedal Almassora Castelló 12550

El projecte, és el primer de la província de Castelló i també és únic a la Comunitat Valenciana per les característiques específiques de la col·lecció.


En la col·lecció podem trobar nines de qualsevol tipus, cotxes, avions, cuines i tota una sèrie de joguets de fusta, cartó, metall o plàstic provinents de pobles alacantins de tradició joguetera com Ibi, Biar, Onil o Castalla.


Del cartó a la porcellana, de la porcellana al plàstic, i d'aquest material a la goma i les silicones. Els suports, el pas dels mecanismes més rudimentaris als més complexos, tot té cabuda en aquesta mostra que va arrancar fa tres quarts de segle i que Almassora té el privilegi d'exhibir, i que és de visita obligada per a qualsevol interessat a conéixer amb detall les variacions i canvis experimentats per "mecanos", jocs, arrossegaments i la resta d'artefactes que van utilitzar i utilitzen els nostre joguets.Un poc d'història

Després de la Guerra Civil, durant els anys 40, Joaquín Arenós Andrés inicia un negoci de ferreteria, introduint els primers joguets en la seua botiga. Anys més tard el seu fill, Joaquín Arenós Beltrán i la seua dona Margarita Agut Clausell van seguir el negoci, iniciant i mantenint una col·lecció privada de joguets que acumula més de mil peces.


Arrancava així una col·lecció que des de 1940 acumula peces d'incalculable valor, fidels testimonis de la història de nines, cotxes, avionetes...


Jocs que arribaven a Almassora per a vendre's en la ferreteria que s'havia convertit en l'únic establiment del poble que podia considerar-se jogueteria pura, perquè també existien altres negocis d'aquestes característiques que venien joguets.


Una mostra d'aquesta extensa col·lecció podem trobar-la en el Museu del Joguet, ubicat en l'edifici de La Murà situat en l'Av. Burriana, cantó carrer Virgen del Tremedal.Horari: 

Primer dissabte de mes de 10 a 13.00 h i de 18 a 20h,

Tercer dissabte de mes de 10 a 13.00h.

155