Actualitat

Dijous, 28 maig 2020

Activat el pagament de rebuts ‘en línia’ a Almassora

Qualsevol veí amb certificat digital pot liquidar taxes i impostos

L'Ajuntament d'Almassora ha activat una actualització de la pàgina web per a permetre a la ciutadania el pagament dels seus rebuts en període voluntari sense desplaçara de casa. Fins fa unes setmanes, aquesta operació només estava disponible per als contribuents que operen amb entitats bancàries col·laboradores del consistori. No obstant això, aquesta nova eina permetrà al conjunt del veïnat accedir als seus rebuts únicament amb un certificat electrònic.

El servei funciona com un TPV a l'ús, de manera que la ciutadania pot tramitar la liquidació com si es tractara d'una compra ‘en línia’. El certificat electrònic els dóna accés a consultar els seus rebuts en la Carpeta Ciutadana de la web municipal www.almassora.es i allí poden generar directament el pagament amb el seu número de targeta de crèdit/dèbit.


L'eina és una de les sol·licituds que ha demandat una part de la població per a reduir les eixides a l'exterior durant el confinament per la COVID-19. Malgrat que estan permesos els desplaçaments a les entitats bancàries, el consistori ha atés aquesta petició amb l'objectiu de minimitzar l'exposició al coronavirus.

En cada apartat personal, l'usuari té accés al nou calendari del contribuent 2020, ajornat per a facilitar els pagaments a causa de la crisi generada per la pandèmia. D'aquesta forma, la pròrroga acordada a mitjan mes passat s'amplia, de manera que el pagament de la taxa de guals i fem, previst en el calendari de 2020 per al cobrament de manera voluntària del 5 de març al 20 de maig, amplia el període fins al 20 de juny (domiciliats: 6 d'abril).

Per part seua, l'impost de vehicles, que habitualment es pagava del 3 d'abril al 22 de juny, queda ampliat de l'11 de maig al 20 de juliol, amb el càrrec dels rebuts domiciliats el 5 de juny. En tercer lloc, la pròrroga afecta també a l'Impost de Béns immobles (IBI), que estén l'habitual període de pagaments del 25 de maig al 5 d'agost a un posterior: del 15 de juny al 20 d'agost. Les entitats bancàries cobraran els rebuts domiciliats el 6 de juliol. A més d'això, els nous embargaments estan suspesos davant les dificultats econòmiques que travessen part de les famílies d'Almassora.

47