Actualitat

Dijous, 16 maig 2019

Almassora acorda la cessió dels terrenys de l'embarcador de piragües amb les comunitats de regants

L'acord s'estén fins a l’any 2039 i permet avançar en el projecte de dinamització de Santa Quitèria

L'Ajuntament d'Almassora i les comunitats del regants de Castelló, Vila-real, Borriana i el propi municipi han formalitzat aquest mateix matí l'acord mitjançant el qual els propietaris dels terrenys situats al costat del Molí de Pedra en cedeixen l’ús al consistori de manera gratuïta. El document té una validesa de 20 anys i en aqueix temps l'administració municipal podrà destinar l'espai a la creació d'un embarcador de piragües per a finalitats esportives.

L'acord és “el primer pas del pla de dinamització de Santa Quitèria, el qual és una de les parts d’EDUSI per a posar en valor el riu Millars”, ha assegurat el regidor d'Esports, Xavier Trenco, per a qui aquest projecte marcarà l'inici de la recuperació del paratge, “la gran assignatura pendent d'Almassora”. Tant l'edil com l'alcaldessa, Merche Galí, ha agraït la col·laboració prestada per les comunitats de regants i la seua ajuda perquè aquesta iniciativa puga tirar avant.

Així doncs, entre els detalls d'aquest acord figuren l'autorització al consistori per a adequar el camí d'accés al futur embarcador i construir una solera de formigó sobre la qual col·locaran un contenidor de piragües, una bassa de neteja de les barques i tres lloses de 10 metres de llarg per 1,5 metres d'ample que faran les vegades d'embarcador. Per tal d’ampliar l'àmbit d'actuació del projecte, serà necessària una nova autorització expressa dels regants.

Pel que fa a les autoritzacions de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX), l’Ajuntament d’Almassora va rebre a principis de mes la confirmació de part d'aquest organisme per a iniciar l'execució del projecte. Així mateix, aquesta mateixa setmana la junta directiva del Consorci del Millars ha donat el vistiplau a la intervenció pel que l'inici de l'obres, la consignació pressupostària de les quals té ja una partida específica en els comptes municipals de 2019, és qüestió de setmanes.

Cal recordar que el projecte de recuperació de Santa Quitèria contempla la dinamització turística, mediambiental i esportiva del paratge a fi de posar en valor l’entorn natural i patrimonial de la zona. Des de principis d'enguany, el consistori treballa en un estudi paisatgístic que afecta a la vegetació de ribera, en un tram de 23.393,37 metres quadrats a la riba del riu Millars compresos entre l'assut i el Pantanet de Santa Quitèria.