Actualitat

Dijous, 12 setembre 2019

Almassora activa el Bus de la Festa a demanda per seguretat en les nits del Roser

Tindrà quatre freqüències en el nucli urbà i una eixida a la platja Almassora

L'Ajuntament d'Almassora habilitarà un autobús nocturn a demanda per a afavorir la seguretat dels més joves en el seu retorn a casa durant les festes del Roser. Es tracta d'una iniciativa que funcionarà en les nits amb activitat en la carpa del Recinte Fester i que permetrà a les persones usuàries sol·licitar al conductor que pare, dins del recorregut establit, el més pròxim al seu domicili.

“D'aquesta manera, l'equip de govern complix el seu compromís d'habilitar aquest transport que complix el principal objectiu que tenia la mesura, que les dones no es senten insegures a l'hora de tornar a casa soles, però del que per descomptat també es beneficiaran els hòmens, de manera que amb aquest servei donem cobertura a la totalitat de la població”, segons l'alcaldessa, Merche Galí.

La primera edil ha coordinat el dispositiu junt amb la regidora de Participació Ciutadana, María Luisa Renau, i el departament d'Igualtat per a establir sis jornades d'activitat, coincidint amb l'obertura en horari nocturn del Recinte Fester en el Camí Benafelí. Així, l'autobús funcionarà totes les nits en què hi haja activitat en la carpa: el divendres 4 i el dissabte 5, el dimarts 8 (vespra del 9 d’Octubre) , dijous 10, divendres 11 i dissabte 12.

Les eixides pel nucli urbà estan previstes a les 2.00, les 3.00, les 5.00 i les 6.00 hores des de la confluència del camí Benafelí amb el carrer Manuel Vivanco. El recorregut circularà per: avinguda Generalitat, Sant Ferran, avinguda Castelló, Boqueres (junt amb barri Corell) , Nou d'Octubre, Transformador (junt amb barri Fàtima), José Ortiz, Boqueres, carrer Sant Quitèria (Pius XII), tot el carrer sant Jaume, Sant Lluís, Josep Ortiz, gir per Boqueres cap a Constitució i avinguda Castelló per a tornar a la parada inicial per l'avinguda Generalitat.

Al marge de les cinc parades oficials establides en el recorregut (Boqueres 365, 9 d’Octubre-Transformador, Boqueres parada d'autobusos, Pius XII i centre social del carrer Sant Jaume), totes les persones que viatgen en este transport podran sol·licitar al conductor que pare en qualsevol moment del recorregut, de manera que caminen soles el menor temps possible fins a arribar a casa.

De la mateixa manera ocorre en l'itinerari previst per a la platja, amb una eixida des de la mateixa parada que l'urbà a les 4.00 hores. L'autobús baixarà a la costa per camí la Mar i recorrerà la totalitat del districte marítim pel passeig, avinguda Mediterrània, encreuament amb camí Benafelí, Illes Balears fins a l'encreuament amb camí Catalana i tornada per passeig marítim per a enfilar camí Om Blanch de tornada cap al nucli urbà.

“Es una experiència pionera, per la qual cosa ens servirà per a mesurar el grau d'acceptació i modificar els trajectes o freqüències de pas en funció del que ens indiquen les persones que l’utilitzen en aquestesf festes del Roser”, segons la regidora de Participació Ciutadana