Actualitat

Divendres, 7 juny 2019

Almassora activa el servei de socorrisme amb tres jornades setmanals de bany adaptat

Platges adjudica la contractació anual per 87.000 euros i amplia l'horari de vigilància a partir de hui

Les delegacions de Platges i Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament d'Almassora activen des de hui i de manera ininterrompuda durant l’estiu els serveis de socorrisme i d'abalisament en el litoral d'Almassora. La licitació dels dos lots d'aquesta contractació ha permés millorar les condicions inicials de prestació amb l'ampliació de 10 jornades a l'inici de l'estiu gràcies a les quals el consistori pot garantir les seguretat dels banyistes que visiten el litoral del municipi.

En total, el consistori invertirà 86.552,75 euros en la prestació dels serveis de socorrisme, salvament i abalisament durant tota la temporada estival. L'empresa adjudicatària del primer també ha millorat les condicions del bany assistit per a persones amb mobilitat reduïda, el qual es prestarà tots els dimecres, dissabtes i diumenges dels mesos de juliol i agost, a més del diumenge 30 de juny. Així mateix, el consistori podrà reforçar el servei amb més personal durant la nit de Sant Joan i durant la travessia nadant en aigües obertes programada per al 29 de juny.

Un dels requisits recollits en el plec de condicions d'aquest contracte és la realització d'un simulacre de rescat i evacuació, una mesura que va introduir la regidora de Platges, Amaya Gómez, en 2015. Per a l'edil, aquest exercici és d'utilitat a fi de “comprovar el bon funcionament de tots els mitjans materials, recordar al personal els protocols de comunicació i definir el paper de personal sanitari, policial i de socorrisme perquè tots sàpien com actuar davant una emergència”.

Cal destacar que l'horari de presència dels socorristes a la platja serà d'11.00 a 20.00 hores de manera ininterrompuda fins al 31 d’agost. Les casetes de vigilància se situaran a les platges de Benafelí (al costat de Catalans) i de Pla de la Torre. Fins a mitjan setembre, el personal de salvament estarà present a la platja els divendres, dissabtes i diumenges d'11.00 a 19.00 hores.

Entre els mitjans materials que aportarà l'adjudicatària destaquen dos equips complets de primers auxilis, una plataforma i bosses de rescat, sistemes de senyals, equips de megafonia i comunicacions i equips de busseig. Els responsables del servei remetran informes setmanals i mensuals als serveis tècnics municipals en els quals recolliran les intervencions realitzades quant a rescats, accidents i evacuacions, estat dels materials i quadrants de torns de servei.