Actualitat

Divendres, 18 novembre 2022

Almassora activa els carregadors de patinets elèctrics via APP

L’empresa sevillana Solum ofereix l’aplicació mòbil per a les tres estacions del municipi

Almassora ha activat l'aplicació mòbil perquè els usuaris carreguen gratuïtament els seus vehicles de mobilitat personal (VMP) en les tres estacions instal·lades en el municipi. La signatura sevillana Solum és la responsable de la implantació d'aquesta APP que permetrà als conductors aparcar els seus patinets elèctrics en els punts de càrrega instal·lats en la comissaria de la Policia Local, el Centre de la Raqueta d'Almassora i el Centre Empresarial La Plana (SUPOI-5). Els tres punts són fonts d'alimentació que funcionen amb energia renovable a través de plaques fotovoltaiques.

Per a això, el públic interessat ha de descarregar en els seus dispositius mòbils l'APP Solum, registrar el seu compte amb una adreça de correu electrònic, buscar en el mapa l'estació més pròxima i seleccionar-la. Posteriorment, l'usuari ha d'afegir el seu vehicle en la categoria de ‘bicicleta’, confirmar la recàrrega i col·locar la seua VMP en la posta adequada. Tots els carregadors tenen una palanca manual per a deixar tancat amb clau el patinet i connectar el cable d'alimentació sense perill de furt. Una vegada finalitzada la càrrega cal detindre el procés des de l'APP i alliberar el vehicle per al seu ús.

D'aquesta manera, l'equipament conté el cos i el sistema de bloqueig d'acer per a crear una armadura robusta que evite robatoris. A més, en el cas de les noves dependències policials, els agents de la Policia Local d'Almassora ja han redirigit una de les càmeres de seguretat de l'edifici a la font de recàrrega per a previndre possibles actes de vandalisme en els VMP dels usuaris.

La mercantil responsable de la instal·lació de les fonts d'alimentació, Iberdrola Clients SAU, va implantar a principis de mes els tres punts de recàrrega a Almassora. Aquestes actuacions estan emmarcades en la subvenció concedida pel Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) per a la millora i modernització del polígon industrial Millars, projecte preparat per l'àrea d'Urbanisme de l'Ajuntament. L'ajuda aconsegueix un total de 197.222,80 euros per a desenvolupar infraestructures en diferents parcs empresarials del municipi.

Així mateix, el consistori complirà, amb la posada en marxa de l'APP en aquests tres punts de recàrrega, l'objectiu d'oferir instal·lacions actualitzades als treballadors i usuaris dels polígons segons les noves necessitats de la ciutadania. A més, aquestes fonts d'alimentació són autònomes des del punt de vista energètic ja que compten amb panells fotovoltaics instal·lats en la base de les postes. Per això, la maquinària no precisa de manteniment pràcticament.