Actualitat

Dimecres, 21 octubre 2020

Almassora autoritza el pas de quatre vehicles per habitatge en la conversió en zona de vianants de la Vila

Urbanisme remet una carta per a informar de les noves condicions a propietaris i residents

La Vila d'Almassora ha iniciat la restricció del trànsit després de la conversió en zona de vianants del carrer Sant Joaquim i la plaça de l'Església. Per aquest motiu, el departament d'Urbanisme ha remés una carta als propietaris d'habitatges i residents en el barri antic per a indicar-los els tràmits per a sol·licitar la passada de fins a quatre vehicles per habitatge per la zona tancada al pas.

D'aquesta manera, en els pròxims dies rebran el document que els informa de la possibilitat de sol·licitar fins a quatre vehicles per habitatge per norma general i un màxim de sis per circumstàncies especials “perquè es puga accedir sense problemes al carrer, sempre que siguen residents o propietaris”. La carta recorda als afectats que tenen dret a entrar a la seua propietat per la zona restringida, tinguen garatge o no.

L'accés al barri antic incorporarà un lector de matrícules gestionat per Policia Local per a la detecció dels turismes i motocicletes que travessen el carrer Sant Joaquim des del Raval. Superada la primera fase informativa, en la qual els agents a peu de carrer explicaran les noves condicions d'entrada al barri antic, el consistori podrà interposar sancions als qui, sense autorització, accedisquen a la Vila.

El text recorda que les obres de remodelació integral transforma el carrer Sant Joaquim i la plaça de l'Església en espai d'ús preferent per a vianants, tal com està previst en la convocatòria de la subvenció amb fons FEDER de la Unió Europea al 50%. “La intenció és limitar al màxim el pas de vehicles pel carrer, però s'ha d'assegurar que el veïnat de la zona tinga totes les facilitats per a accedir al seu habitatge si necessita portar alguna cosa o recollir a una persona amb mobilitat reduïda, per exemple”, ha informat la regidora de Territori, Carmina Martinavarro.

Les persones interessades a sol·licitar l'autorització hauran de dirigir-se a la reguarda de la Policia Local, en la planta baixa de l'Ajuntament, a emplenar les dades personals del propietari o resident, així com les matrícules, marques i model dels vehicles. D'aquesta manera, la Policia identificarà i registrarà turismes i motocicletes.

Visites completes

Les rutes guiades per la Vila, previstes per al pròxim cap de setmana, han penjat el cartell de complet. Les tres visites (diürna i nocturna en dissabte i diürna en diumenge) han cobert les 20 places disponibles per cada torn, esdeveniment organitzat per la Regidoria de Patrimoni per a conéixer els edificis històrics del nucli urbà i el resultat de les obres de conversió en zona de vianants.