Actualitat

Dimecres, 23 octubre 2019

Almassora avança 513.000 euros d’obres executades amb fons FEDER

Sol.licita a la Unió Europea el pagament del 50% de la despesa

L'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí, ha signat la sol·licitud de pagament del beneficiari (SPB) després de presentar factures a la Unió Europea valorades en 513.809,43 euros per obres executades en 2019. Són els projectes inclosos en l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI) i cofinançats per l'Ajuntament i Brussel·les al 50% a través dels fons FEDER.

En concret, la localitat presenta a la Unió Europea 363.283,16 euros d'operacions vinculades al trinquet municipal, el major volum executat enguany, segons el regidor d'Hisenda, Santiago Agustí. Les factures demostren la redacció de l'informe geotècnic, el càlcul d'estructura, l'estudi de seguretat i salut, l'assistència tècnica a la redacció del projecte, la coordinació de seguretat i salut i les diferents certificacions d'obra acumulades en els últims mesos.

A més, l'Ajuntament d'Almassora justifica davant la Unió Europea la despesa de 42.562,8 euros per l'assistència tècnica de la redacció del projecte de remodelació del carrer Sant Joaquim i la plaça de l'Església (11.858 euros), així com l'estudi previ (12.700 euros). El projecte ja està tancat per a la immediata licitació.

L'operació ‘Eficiència energètica en enllumenat públic’, amb un cost de 34.514,39 euros, se suma al llistat executat, d'igual forma que la sol·licitud que trasllada el consistori per al pagament del 50% de la despesa afecta a la ‘Millora de la mobilitat urbana: accessibilitat per als vianants, ciclista i transport públic’ per valor de 73.449,08 euros.

La sol·licitud de pagament al beneficiari que tramita ara l'Ajuntament d'Almassora se suma a la gestionada en 2018 que va permetre rebre aquest estiu 479.306,01 euros del Ministeri d'Hisenda, intermediari de la Unió Europea. En la seua primera sol·licitud de transferències de pagament va declarar a l'execució de 'Millora de la mobilitat urbana: accessibilitat per als vianants, ciclista i transport públic' (406.710,71 euros), la 'Recuperació, foment i promoció turística del patrimoni històric de la Vila i el Torrelló del Boverot' (15.000 euros), l''Eficiència energètica en enllumenat públic' (235.362,25 euros) i la 'Recuperació, foment i promoció turística del patrimoni cultural del trinquet i l'adequació de la Casa de la Cultura' (475.321,84 euros).

L'avanç de l'execució de projectes cofinançats per la Unió Europea ha suposat ja la primera visita d'un auditor a la província de Castelló per a comprovar gestió i tramitació de pressupostos i factures i cerciorar-se de les obres executades i la seua corresponent comunicació. El Ministeri de Política Territorial, a través de la Direcció General de Cooperació Local, ha ratificat que “algunes operacions de la seua estratègia presenten un grau d'execució significatiu”.