Almassora avança a març la XI Ruta de la Tapa i el Vi
Els nou locals participants de la XI Ruta de la Tapa i el Vi d'Almassora han presentat aquesta setmana els seus plats en el Mercat Central davant el jurat professional i la corporació municipal. Aquesta edició gastronòmica, amb tapa i beguda inclosa per quatre euros durant els caps de setmana, s'avançarà a la Setmana Santa i començarà el divendres 31 per a finalitzar el diumenge 30 d'abril. Els establiments hostalers, acompanyats per l'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí, i el regidor de Comerç, Javier Martí, han mostrat la tapa ‘tambor’ i la de creació pròpia que oferiran al públic.
El
jurat professional ha degustat cadascuna de les dues elaboracions
dels locals hostalers participants i emetrà el seu judici durant
l'última setmana de la ruta. El tribunal està compost pel
patrocinador de l'esdeveniment, Ramón Queral, l'integrant de Tambors
de Passió Pedro Martínez i els professors de l'Escola d'Hostaleria
de Castelló Nacho Porcar i Óscar Bueno. L'acte, dirigit per
l'organitzador de l'esdeveniment, Félix Tejeda, ha comptat amb la
presència del president de Tambors de Passió, Damían Aguilella, i
alguns representants de l'entitat com a promotors de la tapa tambor.
D'aquesta
manera, l'equip de govern torna a apostar per la gastronomia i
l'economia local amb una ruta exclusiva d'Almassora que aconsegueix
la seua edició número 11. Sota el lema ‘A l’abril, tapes mil’,
els establiments oferiran dues bocades que serviran acompanyats d'una
consumició com a vi blanc o negre, cervesa o aigua cada jornada de
divendres, dissabte o diumenge. Totes dues degustacions són d'estil
lliure encara que cal recordar que la tapa tambor no ha de portar
carn entre els seus ingredients en coincidir amb el temps de
quaresma.
D'altra
banda, la XI Ruta de la Tapa i el Vi d'Almassora compta amb la
participació de nou bars, cafeteries i restaurants: Tasqueta del
Mercat, Caleta de Javixu, Miami, Casa Elena, Els Graelles-platja,
Casa María, La Solera, Duo i El Bistró. Aquesta edició, impulsada
per la Regidoria de Comerç del consistori, suma la col·laboració
de la Generalitat Valenciana, Tallers Queral, Diví, Tambors de
Passió i l'Associació de Professionals i Comerciants d'Almassora
(Aproca).
La
Caleta de Javixu ha presentat ‘Anticrisis’ com a tapa de creació
pròpia i ‘Cuaresma’
de tapa tambor, el bar Miami ha optat per ‘Molino – Huerta y
corral’ i ‘Sabores Mare Nostrum’, Casa María per la
‘Carxofera’ y ‘Octopus’, el Duo per ‘Panceta crunch’ i
‘Suquet Duo’, El Bistró per ‘Tarongina’ y ‘Profiteroles
boletus y salmón’, Casa Elena per ‘Que mirá bobo’ y ‘Buen
rollo’, Les Graelles-playa per ‘La campecina’ i ‘Alma
Mediterránea’, La Solera per ‘Abogado’ i ‘Matrimonio’ i la
Tasqueta del Mercat per ‘Vaixell de fabes’ i ‘Bomba Gallega’.
Finalment,
igual que en les anteriors edicions, les persones que participen
durant el mes de la ruta podran votar les millors tapes de cada
establiment hostaler i amb això optar a premis en la modalitat de
menús que l'organització sortejarà entre els guardonats.