Actualitat

Dimecres, 27 novembre 2019

Almassora commemora al desembre el XX aniversari de la mort de l’escultor Limo

Art, literatura i beneficència, en la programació dels actes en el seu record

Les filles de l'escultor Enrique Limo Casals (1938-1999), Sabina i Mariló, han presentat aquest matí al costat del regidor de Cultura, Javier Mollá, els actes amb motiu del XX aniversari de la defunció de l'artista local. Els esdeveniments estan previstos per al mes de desembre, quan es compleixen dues dècades de la seua mort, amb l'objectiu de preservar el seu llegat entre les noves generacions.

Els actes arrancaran el dijous 5 a les 18 hores amb la inauguració de les mostres artístiques commemoratives al carrer que porta el seu nom, el consistori, el Museu del Joguet, el Museu Parroquial i Caixalmassora. Un dia més tard, la Tertúlia del Portal centrarà el seu debat sobre l'artista polifacètic que va ser Limo, mentre que el 17 de desembre el protagonisme recaurà en la seua filla Mariló Limo, que presentarà els seus poemes en un llibre commemoratiu amb il·lustracions de l'artista, ‘Nènies a un germà’.

Els beneficis de la venda del llibre de poemes anirà destinat a l'Associació Espanyola Contra el Càncer, segons ha avançat l'escriptora, atés que l'escultor va morir víctima d'aqueixa malaltia. En l'apartat cultural, Limo ha assenyalat la seua intenció que la trajectòria del seu pare aconseguisca les generacions més joves, per la qual cosa la programació de l'aniversari inclou també una mostra artística d'antics alumnes de les seues classes de dibuix i pintura i la programació d'una unitat didàctica sobre Enrique Limo per a treballar en els centres docents d'Almassora, entre altres propostes a càrrec d'entitats privades.

A més, el consistori instal·larà una escultura a l'aire lliure al carrer que porta el seu nom, del relleu que en l'actualitat es troba en la façana de la seua casa natal (Les Ànimes, 2). A més, donarà un quadre al Museu del Joguet d'Almassora i un bust de Crist Jacent en escaiola al Museu Parroquial, obra de l'artista en la seua joventut.