Actualitat

Dimecres, 15 maig 2019

Almassora consolida la seua travessia nadant amb la convocatòria de la quarta edició

La cita esportiva tornarà a comptar amb el nadador sordocec Jorge España

La Travessia Platja d’Almassora afronta la uarta edició després de consolidar-se com una de les proves de referència en la Comunitat Valenciana “tant per l'entorn natural en el qual es desenvolupa com per l'excel·lent organització que realitza el Club Natació Bromera”. Així ho ha manifestat el regidor d'Esports, Xavier Trenco, qui ha presentat l'esdeveniment previst per al pròxim 29 de juny al costat de la presidenta de l'entitat organitzadora, Susana Caro.

Per tercer any consecutiu, el nadador sordcec Jorge España participarà en la competició amb l'objectiu de reeditar la proesa aconseguida en 2017 i 2018, després de convertir-se en la primera persona de la seua condició a completar una travessia d'aquesta distància (1.800 metres) en aigües obertes. El saragossà nadarà al costat de les seues entrenadores i serà un dels 300 esportistes que competiran en aquest esdeveniment.

Tal com ha confirmat Caro, les inscripcions estan obertes des d'aquest mateix matí i poden formalitzar-se tant en la web www.crono4sports.es com en establiments esportius d'Almassora, Castelló i Vila-real. A més de la travessia competitiva, la qual puntuarà per al circuit Aigües Obertes de la Diputació de Castelló, la platja d'Almassora celebrarà una prova no competitiva per a menors de 10 a 14 anys en la qual la participació serà gratuïta.

Així doncs, l'eixida de prova principal es realitzarà des de la platja de Vorariu i estarà amenitzada per Tambors de Passió. La meta estarà situada al costat del Roser del Mar i dos trens turístic connectaran tots dos punts perquè nadadors i acompanyants puguen gaudir de la platja d'Almassora. Per això, la Regidoria de Turisme col·labora amb l'organització de l'esdeveniment i obsequiarà els nadadors amb material promocional del municipi.

La seguretat, absoluta prioritat

Per a l'organització de la Travessia Platja d’Almassora «la seguretat es prioritària i per això invertim molts mitjans tècnics i humans en ella”, ha assegurat Susana Caro. L’oficina de Capitania Marítima de Castelló ha reconegut la prova local com la més segura de la província i ha felicitat el club per l'organització, per a la qual compta amb prop de 70 voluntaris, amb un equip de socorristes i amb una flota de caiacs i motos d'aigua per a acompanyar als esportistes en alta mar.