Actualitat

Dimecres, 24 gener 2018

Almassora convoca els concursos de cartells de festes i bous

El termini per a presentar les obres finalitza el 21 de març

L'Ajuntament d'Almassora ha convocat els concursos per a triar el cartell de festes i bous de les celebracions en honor a Santa Quitèria 2018. El termini per a presentar les obres en el propi consistori finalitzarà el 21 de març. El guanyador del cartell de festes rebrà un premi de 600 euros, mentre que el certamen de fotografia taurina porta aparellat un guardó de 300 euros i un accésit de 200 euros. La regidora de Festes, Isladis Falcó, ha animat a tots els pintors i artistes a presentar les seues obres sota la inscripció “Festes de Santa Quitèria 2018 Almassora, del 18 al 27 de maig, Festes d'Interès Turístic Provincial”. Els originals han d'incorporar l'escut de la vila de forma visible i que ressalte per la col·locació de les lletres, tal com figura en la web municipal.

El cartell haurà de presentar-se en format vertical amb una superfície pintada de 65x90 centímetres sobre un bastidor de 70x100 cm. Cada treball haurà de portar un lema, que també figurarà en un sobre tancat, en l'interior del qual també estarà el nom, cognoms, domicili, població, data de naixement, DNI de l'autor i telèfon de contacte. “Cada participant podrà presentar quants treballs desitge en la Regidoria de Festes fins al 21 de març a les 13 hores”, ha recordat Falcó.

El jurat, que podrà deixar el premi desert si ho creu oportú, estarà compost per persones vinculades a les arts plàstiques i al món de la cultura i quedarà presidit per l'alcaldessa o la persona en qui delegue. La fallada es coneixerà un dia més tard, tal com figura en les bases que publicarà en breu el Butlletí Oficial de la Província (BOP).

Fotografia taurina

Per la seua banda, el concurs de fotografia taurina triarà la imatge que il·lustre el cartell dels “bous al carrer” de Santa Quitèria 2018. El guanyador rebrà un premi de 300 euros, mentre que el accésit comporta un guardó de 200 euros i la il·lustració del cartell taurí de la fira del Roser. La grandària màxima de la imatge, que podrà ser en color o blanc i negre, és 30x40 centímetres muntada sobre cartolina de 40x50 cm.

Igual que en el concurs de cartells, els interessats podran presentar tantes fotografies com desitgen. Al dors de cada imatge constarà el títol de l'obra i un pseudònim, que serà el mateix per a totes les obres presentades per un mateix autor. Les fotografies aniran acompanyades d'un sobre que haurà de portar dita pseudònima en el seu exterior, mentre que a l'interior figurarà el nom, cognoms, població, DNI, telèfon de contacte i lloc on estiga presa la fotografia, que obligatòriament haurà de ser algun punt d'Almassora. La fallada del concurs serà el 22 de març a les 20 hores.