Actualitat

Dilluns, 10 setembre 2018

Almassora crea més de 400 places d'activitats esportives subvencionades en els col·legis

AMPAs i clubs esportius participen en una iniciativa per a promoure l'exercici físic entre els escolars

L'Ajuntament d'Almassora llança la tercera edició de les escoles esportives de les AMPA, una iniciativa en la qual també participen sis clubs del municipi amb l'objectiu comú de promoure la realització d'exercici físic entre les xiquetes i xiquets de 3 a 12 anys. La Regidoria d'Esports subvenciona aquestes activitats, les qual tindran un cost de 10 euros al mes per als usuaris.

Inicialment, el consistori habilitarà una mica més de 400 places, encara que queda oberta la possibilitat “d'ampliar alguns grups si es genera demanda”, ha apuntat el regidor d'Esports, Xavier Trenco, qui ha presentat la proposta juntament amb la representant de l'agrupació de AMPAs d'Almassora, Amparo Vidal. Trenco ha destacat també l'ajuda que “aquestes activitats representen per a la conciliació familiar i laboral de pares i mares”, ja que permeten “allargar l'estada en el centre, sota supervisió de professionals qualificats i a un preu molt assequible, durant 90 minuts després de la finalització de les classes”.

Així doncs, els i les escolars podran accedir a disciplines com a bàsquet, handbol, patinatge, futbol sala i pilota valenciana -a més de psicomotricitat per a l’alumnat d'infantil-, les quals començaran a les 16.30 o les 17.00 hores en funció del centre. Les activitats es realitzaran, en la seua majoria, dos dies a la setmana en grups d'entre 10 i 15 alumnes i alumnes.

Perquè els xicotets puguen triar l'esport que desitgen practicar durant aquest curs, les AMPA d'Almassora han acordat amb el consistori realitzar, entre el 17 i el 21 de setembre, una jornada de portes obertes en cadascun dels centres en els quals es desenvoluparan les classes. “Als xiquets i a les xiquetes els agrada molt aquest dia perquè proven diferents activitats i es diverteixen molt”, ha assegurat Vidal, qui ha animat les famílies al fet que s'unisquen “a aquesta i a altres de les activitats que realitzem les AMPA, ja que som el punt de contacte entre els equips docents i les famílies i un canal de comunicació directe”.

Tant Trenco com Vidal han destacat “la implicació dels clubs esportius, l'altra pota fonamental per a l'èxit d'aquest projecte”, en paraules del regidor. La formacions de patinatge Almassora Club Patí i Rollers Almassora participen en aquestes classes, que també imparteixen l’Atlètic Bàsquet Almassora, el Club Almassora Handbol, el Club Pilotari Almassora i el recentment creat Club Futbol Sala Platges Almassora.

Cal destacar que les sessions esportives començaran a realitzar-se en els centres educatius el pròxim 1 d'octubre i s'estendran fins al 31 de maig de 2019. La inscripció ha de formalitzar-se a través de les associacions de pares i mares de cada col·legi i el pagament es realitzarà amb periodicitat mensual.