Actualitat

Dilluns, 28 novembre 2022

Almassora dona als hospitals de la província els 4.800 euros contra el càncer

La IV Marxa contra el cáncer de mama permetrà obrir dues noves línies d’investigació

Els 4.852 euros recaptats hui en la IV Marxa contra el càncer de mama d'Almassora permetran dues noves línies d'investigació d'aquesta malaltia per a pacients oncològics de la província. L'objectiu de la convocatòria, amb les samarretes finançades per Caixalmassora i FCC, s'ha complit després del lliurament del xec al director de la càtedra de l'UJI d'Activitat Física i Oncologia ‘Fundació José Soriano Ramos’, Eladio Collado, i a la presidenta de la Fundació Le Cadó, Elvira Monferrer.

Així ha finalitzat la marxa que ha començat a les 11 des de la plaça d'Espanya amb el so de Tambors de Passió i l'encreuament sota l'arc d'eixida dels patinadors del club Rollers Almassora i Almassora Club Patí. Els participants han recorregut Sant Lluís, la Rambla de la Vídua, l'entorn de l'església de la Nativitat, l'avinguda de Borriana, Manuel Vivanco, l'IES Vila-roja, el parc de Pesudo, Santa Isabel i Trinidad abans de tornar de nou a la meta.

El toc de Tambors de Passió, sota la direcció de Damián Aguilella, ha marcat de nou l'arribada dels participants en la qual s'ha convertit en una nova mareja fúcsia pels carrers de la localitat per a recaptar fons contra el càncer. “Cada vegada som més les famílies que ens veiem afectades per aquesta malaltia i només la investigació podrà contribuir a la seua cura, per la qual cosa tots els diners que hem recaptat hui i en els últims dies anirà destinat a aqueixa finalitat”, ha declarat la primera edil.

Galí ha encapçalat la marxa al costat de Collado i la coordinadora de projectes de la càtedra, Elena García, a més de la presidenta de Le Cadó, Elvira Monferrer, i la resta de l'equip. A l'arribada a meta han explicat als assistents en què consistiran les línies d'investigació que iniciaran a l'Hospital La Plana per a continuar a Castelló i Vinaròs i que passen per avaluar els efectes de l'activitat física en pacients oncològics, majoritàriament dones.

Un de cada sis diagnòstics oncològics és de mama, per la qual cosa la totalitat dels fons es destinarà a la investigació en aqueix camp després del primer any de treball de la càtedra de l'UJI, segons ha destacat García en la seua intervenció al tancament de la marxa.