Actualitat

Dijous, 29 agost 2019

Almassora encarrega l’estudi topògrafic per a eliminar les corbes de Benafelí

La redacció té un pressupost de 5.000 euros per a suavitzar el traçat

L'Ajuntament d'Almassora ha encarregat el projecte per a la redacció de l'estudi topogràfic que determinarà l'actuació més idònia per a eliminar les corbes més perilloses del camí Benafelí, segons ha anunciat aquest migdia l'alcaldessa, Merche Galí, en roda de premsa. El pressupost per a la realització d'aquests treballs, que arrancaran en els pròxims dies, és de 5.000 euros.

Galí ha recordat que l'estudi definirà les necessitats de compra dels terrenys per part de l'Ajuntament per a poder suavitzar el traçat “en les dues o tres corbes molt perilloses, que presenten major risc d'accidents”. D'aquesta forma, el consistori seguirà les directrius tècniques com va ocórrer en el seu moment amb l'adquisició de sòl per a la millora de la seguretat en el camí la Mar.

Aquest treball és previ al projecte d'execució amb el qual l'Ajuntament “vol adaptar els antics camins rurals a les necessitats actuals, que ja no són les d'abans i que passen per assumir un major volum de trànsit amb les màximes condicions de seguretat”, en paraules de l'alcaldessa. Tal com ha recordat, la platja d'Almassora, que connecta amb el nucli urbà a través d'aquesta i altres vies, compta amb prop de 3.000 habitants censats que podrien beneficiar-se d'aquesta millora.

Galí ha visitat els principals trams a corregir del vial al costat de la regidora de Territori, Carmina Martinavarro, qui ha avançat que el seu departament atén aquesta reivindicació veïnal històrica com una de les actuacions prioritàries per al districte marítim. No en va, l'equip de govern recull també la petició que els assistents al Dia del Veí al barri li van traslladar en el seu moment durant les reunions convocades al parc de Pitillo i a la platja de Pla de la Torre.

Segons ha indicat Martinavarro, el procés és simultani al d'adquisició dels terrenys de la futura pantalla verda. En aquest cas, els propietaris dels terrenys ja coneixen de primera mà, a través de reunions privades en el consistori, l'afecció del projecte que permetrà minimitzar l'impacte del polígon del Serrallo sobre el la platja d'Almassora.

En aquest cas, l'Ajuntament està interessat a executar una pantalla verda en el terme municipal que puga mitigar l'impacte ambiental del recinte petroquímic. La creació de la barrera vegetal compta amb fons Feder de la Unió Europea i està inclòs en l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI).