Actualitat

Divendres, 25 novembre 2022

Almassora estrena la central de Policia Local més innovadora de la província

Generalitat i consistori han finançat la reforma valorada en 578.000 euros

La Policia Local d'Almassora ja gaudeix de la central més avançada de la província. L'Ajuntament ha inaugurat aquest migdia les noves dependències del carrer Indústria després d'una inversió de 578.234,8 euros cofinançada per la Generalitat Valenciana i el consistori. La reforma, iniciada al desembre de l'any passat i executada per l'empresa Esclapés i Fills S.L., ha permés donar utilitat a un edifici sense ús, l'antic Institut de Qualitat de l'Edificació.

La corporació municipal, agents del cos en actiu i jubilats, 15 comissaris de la Policia Local de localitats com Castelló, Vila-real, Borriana, Onda, Vinaròs, Xilxes, les Alqueries o la Vall d'Uixó han participat en l'acte institucional que ha arrancat amb l'obertura de la placa commemorativa. Posteriorment, el comissari d'Almassora, Roberto Verdoy, ha guiat a tots els presents per les dependències per a mostrar el resultat final de la reforma que ha durat nou mesos.

El nou recinte equipara Almassora a altres municipis de la província de la seua grandària en la dotació d'un edifici propi per a la Policia Local, que en aquest cas incorpora 216 metres quadrats als 427 inicials i, a més, deixa espai per a futures ampliacions. L'antic Laboratori de Qualitat de l'Edificació, de 1977 i sense ús des de 2012, s'ha transformat ara en una central de Policia dotada dels recursos tècnics més avançats.

També reserva espais per a dones víctimes de violència de gènere i menors de pares separats per a l'intercanvi de la custòdia. D'aquesta manera, la plantilla podrà atendre en millors condicions a persones que necessiten d'intimitat en aquesta central que ara estrena sala de formació, zona d'entrenament esportiu, aparcament de vehicles policials, nous accessos i despatxos, així com vestuaris, armero i la resta de dependències. També inclou una àrea de depòsit de vehicles amb espai de maniobra per a la grua.

L'acte d'inauguració, encapçalat per l'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí; el regidor de Seguretat Ciutadana, Javier Martí; i el comissari cap de la Policia Local, Roberto Verdoy, ha comptat amb la presència d'autoritats autonòmiques com el director general d'Administració Local, Antoni Such, i el seu homòleg d'Interior, Salvador Almenar, que ha entregat a Verdoy la medalla de la Generalitat al mèrit de Protecció Civil després de 35 anys de servei.

La primera edil d'Almassora ha recordat que l'actuació és fruit de la col·laboració entre administracions, “el segon edifici que recuperem després de donar ús a l'edifici que ara té el ITC, tots dos després dels acords amb la Generalitat Valenciana, i ja els avance que no seran els últims” .

Per part seua, tant Martí com Verdoy han detallat l'aposta del consistori per conjugar un edifici del segle XX, exemple d'arquitectura brutalista, amb les necessitats del segle XXI “sense descurar el nostre lema: ‘Sempre al teu costat’”.