Actualitat

Dimecres, 10 març 2021

Almassora obri el dilluns els pressupostos participatius de 2022 amb 160.000 euros

El veïnat traslladarà via web les seues propostes en quatre categories fins al 18 d’abril

La Regidoria de Participació Ciutadana ha presentat els pressupostos participatius 2022, que suposaran la inclusió de propostes veïnals per un import global de 160.000 euros. El nou portal web estarà en funcionament a partir del pròxim dilluns 15 en un apartat específic dins de la pàgina inicial de www.almassora.es perquè la ciutadania trasllade els seus suggeriments.

L'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí, i l'edil de l'àrea, María Luisa Renau, han desgranat aquesta iniciativa dirigida exclusivament a persones majors de 16 anys i empadronades en la localitat. Per a això podran accedir a l'apartat Pressupostos Participatius a partir del dilluns i punxar en la pestanya ‘Proposa’ per a emplenar el qüestionari i triar qualsevol de les quatre categories en què es divideixen els projectes: Sostenibilitat i medi ambient, Accessibilitat, Activitats socioculturals i juvenils i Mobiliari urbà i espais públics.

Tal com han indicat les representants municipals, cada categoria té fins a 40.000 euros reservats per a projectes sol·licitats pel veïnat a fi de “poder complir el nostre compromís d'executar el pressuposte dins de l'exercici en què es formula, d'ací la limitació econòmica per a evitar que es dilaten en el temps case d'actuacions de més envergadura”, en paraules de Galí.

La web ofereix exemples per a les persones que participen en el procés però, tal com ha indicat Renau, “es tracta de suggeriments i cada persona pot formular aquestes o unes altres que considere més urgents o rellevants, sempre respectant que es tracte d'actuacions en l'àmbit de la competència municipal i acordes a la legislació vigent”.

Una vegada descrita cada proposta, la persona enviarà el formulari, que anirà a una bústia telemàtica del consistori. El 18 d'abril finalitzarà el termini per a traslladar les propostes i un dia després començarà la revisió i estudi de la viabilitat de les propostes. Aquest filtrat s'estendrà fins al 25 d'abril per a donar pas fins al 2 de maig a la presentació i avaluació de les propostes a càrrec del Consell Municipal d'Associacions Veïnals.

El procés de pressupostos participatius arribarà a la seua etapa final al maig con la votació definitiva entre les propostes factibles i la presentació dels resultats al juny. La ciutadania coneixerà sobre pla els projectes per a valorar la seua distribució i ho impacte en l'entorn. “Es tracta d'un procés innovador però sense perdre l'essència de la participació ciutadana”, ha considerat l'edil de l'àrea.