Actualitat

Diumenge, 15 novembre 2020

Almassora prepara ja el solar per a traslladar Ambaixador Beltrán

El consistori executa les obres per 40.000 euros per a instal·lar els barracons

L'Ajuntament d'Almassora ha iniciat la fonamentació del solar en el qual situarà les aules prefabricades del col·legi Ambaixador Beltrán en 2021 per a executar la demolició i construcció de l'edifici actual. Els treballs tenen un cost de 40.000 euros més IVA i s'estendran fins a final d'any amb l'objectiu d'iniciar la mudança en els mesos següents.

L'alcaldessa, Merche Galí, i els tècnics del departament d'Urbanisme han visitat el recinte del carrer Boqueres on treballen els operaris des de principis de setmana per a obrir les quatre rases en paral·lel a l'edifici del trinquet on aniran els mòduls prefabricats. Es tracta de sis unitats d'Infantil,12 de Primària i menjador, totes situades en planta baixa en l'extrem més al nord dels camps de futbol.

Una vegada habilitat el recinte a càrrec del consistori, la Conselleria d'Educació s'encarregarà de la instal·lació dels barracons en els quals estudiarà la totalitat de l'alumnat d'Ambaixador Beltrán mentre duren les obres d'enderrocament i construcció del nou col·legi. Es tracta de l'espai que fins hui funcionava com a aparcament de vehicles, en el recinte annex als camps de Boqueres. De fet, l'alumnat utilitzarà com a zona de pati el terreny de joc més pròxim a les aules sense interrompre el calendari d'entrenaments dels clubs esportius.

“L'adequació de l'espai per a situar les prefabricades és un pas definitiu per a fer efectiu el trasllat d'Ambaixador i iniciar les obres en 2021 després que el projecte isca a licitació abans que acabe l'any”, ha indicat l'alcaldessa. La primera edil ha incidit en què l'ús del recinte no afectarà els clubs, que podran continuar utilitzant els camps a la vesprada com fins hui.

Mentrestant, la constructora que guanye el concurs d'adjudicació executarà l'enderrocament de l'edifici actual i el clos perimetral i alçarà el nou col·legi en una superfície de 5.700 metres quadrats en sumar l'espai dels antics habitatges de docents. La transformació de l'entorn es consumarà amb una inversió pressupostada en 6,1 milions d'euros a càrrec del pla Edificant per a la renovació d'instal·lacions educatives.

En el cas d'Ambaixador Beltrán, el despatx Durán Moreno Arquitectos SLP va ser el guanyador del concurs d'idees amb la seua proposta valorada en 345.658,64 euros. Posteriorment va adaptar el disseny a les consideracions marcades pel gabinet supervisor extern i el projecte ja està llest per a eixir a contractació pública.