Actualitat

Divendres, 8 octubre 2021

Almassora prepara la Vila per a rebre a 6.000 corredors del tancament

Els Fuente Ymbro arribaran demà a primera hora als corrals de l’Església

L'Ajuntament d'Almassora té tot a punt per a rebre demà a la Vila als 6.000 corredors del tancament de Fuente Ymbro que la localitat espera. Per aquest motiu, la regidora de Festes, Isladis Falcó, ha recorregut hui el recinte al costat dels arquitectes i operaris del recinte taurí per a certificar la inspecció tècnica de seguretat dos anys després de l'últim muntatge. També el comissari de la Policia Local, Roberto Verdoy, i la tinenta de la Guàrdia Civil, Paula Matutano, han revisat el compliment del dispositiu previst.

La localitat apura les hores per a arrancar els actes taurins amb una altra novetat: el paviment del carrer Sant Joaquim, pel qual discorreran els primers metres de la carrera a partir de les 11 hores, i els propis corrals en els voltants de la plaça de l'Església. Els muntadors culminaran l'equipament aquesta vesprada, després que l'arena haja cobert ja els principals punts del recinte taurí.

Mentrestant, Agitador, Esterón, Orgulloso, Jazmín, Informal i Malicioso esperen en una finca valenciana el seu últim desplaçament fins a Almassora en les hores prèvies al tancament. Serà en aqueix moment quan es desplegue un dispositiu compost per un centenar de persones encarregades de barreres, postes sanitàries, accessos i seguretat dins i fora del recinte taurí.

El departament de Festes recomana a veïns i visitants que estacionen els seus vehicles en els aparcaments habilitats en la piscina municipal i al costat del centre de salut del carrer Sant Pere per a evitar col·lapses de trànsit al costat de la Vila i facilitar el passe a ambulàncies, patrulles i el transport dels animals.

El consistori manté vigent la normativa de mesures acordada en les últimes reunions amb els col·laboradors taurins per a garantir que la carrera discórrega amb la màxima normalitat i la infermeria del carrer San Isidro, a càrrec del cirurgià Gustavo Traver, ja compta amb tot l'equipament a punt per a atendre possibles ferits. Segons els acords, als habitatges i penyes podran accedir totes les persones fins a les 10 hores i, a partir d'aqueix moment, només els corredors fins a completar l'aforament de seguretat.

Per la coincidència de la celebració del 9 d’Octubre amb el tancament, la corporació municipal alterarà demà el protocol habitual i se citarà en la plaça de la Picadora per a retre homenatge al Rei Jaume I a les 12 hores i, posteriorment, a Pere Cornell davant el seu bust, prescindint així de l'habitual recorregut des del consistori.

Els primers actes arrancaran aquesta vesprada amb l'actuació de la banda juvenil de l’Escola de Música i Ball Mestre Agut Manrique en la plaça d'Espanya, l'obertura del Mercat Fester i el tret del castell anunciador de les festes a mitjanit.