Actualitat

Dimecres, 8 maig 2019

Almassora repartirà 2.500 malles de taronges en la romeria per a promocionar la citricultura local

La JLF lliurarà la fruita com a postre de la paella monumental del diumenge en Santa Quitèria

L'Ajuntament d'Almassora entregarà 2.500 malles de taronges aquest diumenge en la romeria a Santa Quitèria per a promocionar la citricultura local. Els voluntaris de la Junta Local de Festes repartiran els lots amb la varietat ortanique de la zona perquè les persones que recullen la seua ració de paella monumental al costat de l'ermita l'acompanyen d'unes postres saludables i respectuoses amb els agricultors d'Almassora.

Segons ha avançat la regidora de Medi Ambient, María José Tormo, es tracta d'una iniciativa del seu departament per a reivindicar el consum de taronges cultivades en la localitat. En col·laboració amb la cooperativa agrícola San José, l'Ajuntament d'Almassora ha previst el repartiment d'idèntic nombre de malles que el de racions d'arròs que començaran a servir-se a les 14 hores.

D'aquesta forma, el consistori continua amb les accions per a reivindicar el consum de citricultura local com les empreses en la cavalcada de Reis. “Es tracta d'aprofitar esdeveniments amb la major afluència de públic perquè tots ens conscienciem de la necessitat de consumir productes d'ací per a defensar l'agricultura local”, segons l'edil de Medi Ambient.

Llibret de festes

D'altra banda, aquest matí ha començat el repartiment dels 4.000 programes de festes en honor a Santa Quitèria. Els voluntaris de la Junta Local de Festes aprofiten la distribució dels llibres amb la programació de la setmana gran per a inscriure a les persones que volen participar en algun dels actes multitudinaris que requereixen de reserva de plaça prèvia.

D'igual forma, els operaris treballen ja en el camí Benafelí per a ultimar els preparatius de la carpa de festes, de manera que estiga a punt per a acollir la presentació de Núria Alcalde Vedrí com a reina 2019 i la seua cort d'honor en la nit del divendres. La Junta Local de Festes espera la participació de nombroses representants de la província, al costat de les autoritats, per a la celebració del primer acte oficial de les celebracions patronals.