Actualitat

Dissabte, 19 novembre 2022

Almassora situa l’IES Falomir al capdavant de les inversions de 2023 amb 4,7 milions

Primera reserva de fons després del ‘sí’ del Consell a revaloritzar l’obra fins als 15 milions

El regidor d'Hisenda de l'Ajuntament d'Almassora, Santiago Agustí, ha confirmat que el projecte del nou IES Álvaro Falomir serà el més quantiós del capítol d'inversions que està tancant el seu departament per a 2023. L'edil ha avançat que l'obra té 4.714.839 euros reservats per a iniciar la seua execució l'any vinent després d'una licitació que sumarà cinc milions més dels previstos inicialment fins a superar els 15.

No en va, el director general d'Infraestructures Educatives, Víctor Garcia, ha confirmat a l'alcaldessa, Merche Galí, que el seu departament ha reactivat el procés de Edificant per a incrementar el pressupost inicial a causa de l'encariment dels costos. D'aquesta manera, consistori i Generalitat Valenciana minimitzaran les possibilitats que el concurs d'adjudicació quede desert. Totes dues institucions van descartar un modificat del projecte com a alternativa per a reduir costos per tractar-se d'un edifici protegit la construcció del qual ha de complir uns requisits estrictes.

La plataforma telemàtica del Consell ja ha incorporat aquesta nova línia que suposarà a l'institut més antic de la localitat passar de 10.681.223,26 euros a 15.716.130,71 euros i que començarà amb una primera dotació econòmica de més de 4,7 milions d'euros. Aquest increment dels costos no interferirà en el pla d'obres previst pel departament tècnic per a reduir les molèsties a la comunitat educativa.

Així, l'Ajuntament d'Almassora preveu iniciar la construcció del nou edifici a l'esquena del bloc principal en una parcel·la de 791 metres quadrats que abans ocupava el col·legi Errando Vilar i ara s'afegirà al recinte actual de 9.906 metres. Una vegada finalitzades les obres, l'alumnat es traslladarà a aquest edifici reforçat amb aules prefabricades durant les obres de la segona fase, les que afecten l'edifici principal.

El cronograma dissenyat pels tècnics evitarà que en 2023 la comunitat educativa haja de desplaçar-se a altres recintes més allunyats i, malgrat estudiar en instal·lacions provisionals, tinga les majors comoditats possibles. Per aquest motiu han començat a operar en aquest curs les prefabricades del pàrquing de Boqueres, que també alberguen l'aulari de l'Escola Oficial d'Idiomes a Almassora.

El nou institut dissenyat per Fernando Zaragoza i Begoña Conill tindrà 24 aules d'ESO, huit unitats de Batxillerat, dos per a cicles formatius, 10 aules per a desdoblament i reforç pedagògic, un espai per a educació especial, dues aules de música i tres d'informàtica, tallers d'educació plàstica, tecnologia, laboratori de ciències experimentals i de física i química, així com gimnàs, vestuaris, cafeteria i una biblioteca de 144 metres quadrats.