Actualitat

Divendres, 2 octubre 2020

Almassora ultima l’ampliació del cementeri

La intervenció, a càrrec de Diputació, sumarà 272 nous nínxols en el recinte

Les obres d'ampliació del cementeri municipal d'Almassora encaren la seua recta final. L’empresa adjudicatària, Construcciones Rafael Zarzoso SL, compta amb un termini màxim de quatre mesos per a finalitzar els treballs, que segueixen el cronograma previst. Amb aquesta intervenció, el cementeri comptarà amb 272 nínxols nous per a augmentar la seua capacitat. El pressupost final de la intervenció és de 175.096,68 euros finançats íntegrament per la Diputació Provincial de Castelló.

L'obra, que acaba d'entrar en el tercer mes d'execució, no interferirà amb les celebracions de Tots Sants, que continuen avant adaptades als nous protocols sanitaris per a frenar la pandèmia de coronavirus. En aquests moments els arquitectes municipals avaluen l'avanç dels treballs i ja han comprovat la creació i el forjat de l'estructura dels nous nínxols.

Així, la modificació reportarà 272 nínxols nous, 136 en cada cara, en quatre altures i situats en un edifici exempt amb la urbanització interna corresponent. El vial d'accés tindrà quatre metres i la remodelació ocuparà part del jardí de la zona nova del claustre per a fer front a una mitjana de 160 defuncions anuals.

Aquestes obres se sumen a la reforma de la jardineria del recinte i la compra d'escales noves per a l'ús dins del recinte. Finalment, l'empresa local Construactiv va incloure el mural de trencadís amb la imatge de Santa Quitèria en una de les parets que separen els pavellons, un disseny valorat en 3.105 euros dins del Pla Reactivem Almassora amb taulells donades per Pamesa Cerámica.

El recinte incorporarà en les pròximes setmanes totes les mesures de seguretat per a evitar aglomeracions en la jornada de Tots Sants i la vespra. Gel hidroalcohòlic, accessos controlats, obligació d'usar màscara i desinfeccions freqüents d'elements comuns marcaran l'activitat dels dies previs i l'1 de novembre.

Làpides i neteja

El bàndol d'Alcaldia publicat aquesta setmana recorda a les persones interessades que estan permeses les obres de reposició de làpides i cristalls fins al dia 28, mentre que la neteja de tombes, làpides i panteons està autoritzada fins al dissabte 31. A més, el consistori recomana avançar les visites al cementeri en les jornades prèvies a Tots Sants per a evitar la massificació del diumenge coincidint amb la festivitat.