Actualitat

Dimarts, 7 maig 2019

Almassora "venta" el masclisme en Santa Quitèria

Igualtat distribuirà ventalls amb recomanacions per a fomentar els bons tractes i instal•larà punts violeta en el Recinte Fester i el Casal del Vi

La regidora d'Igualtat, Susanna Nicolau, ha presentat la nova edició de la campanya 'Fem tractes amb els bons tractes', orientada a promoure la convivència i el respecte durant les festes de Santa Quitèria i a evitar les agressions masclistes. Per primera vegada, el municipi disposarà de dos punts violeta en els quals Creu Roja informarà la població i atendrà, si fóra necessari, les persones que ho sol·liciten amb la col·laboració de la Policia Local.

"Viurem uns dies molt especials i intensos per a la ciutadania d'Almassora i volem crear un context idoni per a la convivència i la diversió, en el qual la festa mai siga l'excusa per a exercir cap abús", ha assegurat Nicolau, qui ha donat a conéixer els detalls de la campanya al costat de l'agent municipal d'Igualtat, Ana García, i de la de coordinadora técnica provincial de Creu Roja Joventut, Rocío Ávila. Entre les novetats, destaca la distribució de 3.000 ventalls amb el lema 'Ventem el masclisme' en els quals s'inclouen recomanacions per a evitar agressions i s'informa dels recursos disponibles en el cas de presenciar-les o patir-les.

Aquests ventalls (diseyats per Mineral Grafics) estaran disponibles en els punts violeta del Recinte Fester i el Casal del Vi, atesos per una psicòloga i una tècnica en integració social especialitzades en violència de gènere. En la primera ubicació, el servei estarà disponible els divendres 17 i 24 i els dissabtes 18 i 25 de maig a partir de la mitjanit. A la plaça Pere Cornell, l'horari d'atenció serà de 16.00 a 22.00 hores durant els dos dissabtes de la setmana festiva.

A més d'aquestes dues mesures, Igualtat també ha contribuït a la programació d'actes del dia de Santa Quitèria (22 de maig) amb l'espectacle "Fémina. Mujeres que mueven el mundo ", en la qual s'analitzen els rols de les dones en la societat actual. L'actuació tindrà lloc a les 19.00 hores en la plaça Pere Cornell i és apta per a tots els públics. Per a una audiència més familiar serà el segon espectacle previst per a aquestes festes, que se celebrarà dijous 23 de maig a les 18.30 hores en la plaça Botànic Calduch. La companyia Maracaibo representarà 'Rebels', una obra participativa sobre les normes que sustenten la desigualtat i la finalitat de la qual és allunyar els estereotips de l'educació de xiquets i xiquetes.

"Construir una festes amb perspectiva de gènere" i "integrar un missatge d'inclusió i respecte dins de les celebracions" són els objectius d'aquesta campanya del departament d'Igualtat, com ha apuntat Nicolau. La regidora ha recordat que la llista musical vinculada a aquesta campanya sigut ampliada fins a arribar a les "quasi 150 cançons lliures de masclisme, amb lletres que fomenten els bons tractes, condemnen les agressions i reivindiquen la superació d'estereotips femenins".

Cal destacar que aquestes accions estan finançades amb càrrec als crèdits rebuts del Ministeri d'Igualtat, amb motiu del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere del qual Almassora és beneficiària.