Actualitat

Campanya de sensibilització: Juguem als bons tractes. Regalem valors, juguem sense sexisme

Des del Departament d'Igualtat de l'Ajuntament d'Almassora es posa en marxa una campanya de sensibilització per a fomentar, durant les pròximes dates de Nadal i Reis, el regal de joguets i de jocs no sexistes ni violents. Amb lema 'Juguem als bons tractes. Regalem valors, juguem sense sexisme', es vol conscienciar a les famílies que, en qualsevol moment de l'any però especialment en aquestes dates, la compra de joguets s'hauria de fer de manera responsable.

Encara que les joguines no tenen sexe, són un reflex del món que ens envolta, de la nostra societat desigual i discriminatòria entre dones i hòmens. Per això, trobem necessària una sensibilització social al voltant dels joguets lliures d'estereotips de gènere i de violència. Els joguets i els jocs són una eina lúdica, i alhora intervenen en el desenvolupament personal i social de les xiquetes i els xiquets, i també són elements d'acceptació de normes i pautes socials.

Volem que cada xiqueta i cada xiquet puga decidir lliurement el seu joguet i en quin àmbit vol desenvolupar la seua història imaginaria sense limitacions.

Mitjançant l'edició de material gràfic que inclou cartells i uns punts de llibre, volem difondre 5 recomanacions per ajudar a les persones adultes a triar joguets i jocs basats en els bons tractes.

Ara i sempre, Juguem als bons tractes! Regalem valors, juguem sense sexisme!

Disseny realitzat per Mineral Grafics.

Noticia: https://www.almassora.es/ca/articulos/almassora-juga-als-bons-tractes