Actualitat

Dimecres, 16 novembre 2022

Costes autoritza el Port a traslladar arena a la platja d’Almassora

Draguen 7.000 metres cúbics d’apilament per a un cordó d’un quilòmetre en Benafelí

El president de l'Autoritat Portuària de Castelló, Rafa Simó, ha traslladat a l'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí, que Costas ha autoritzat aquesta setmana el moviment de terres per al desmunt d'apilament de dragatge i el trasllat a la platja de la localitat. Es tracta de 7.000 metres cúbics d'arena amb els quals el Port crearà una franja d'arena d'aproximadament un quilòmetre en la costa de la localitat.

La primera edil ha informat d'aquest avanç als grups de l'oposició en el ple municipal celebrat aquesta setmana perquè siguen coneixedors del compliment d'aquest compromís aconseguit per primera vegada per l'Autoritat Portuària i que suposarà una inversón de 121.383 euros. Dels usos previstos per al material extret del recinte portuari, el que afecta a Almassora és el que permetrà formar un cordó dunar en la zona de Benafelí per a protegir la costa dels embats de la mar.

Segons han indicat fonts del Port de Castelló, la formació tindrà lloc seguint les instruccions que establisca el Serbi Provincial de Costas amb la coordinació de l'Autoritat Portuària de Castelló. Serà el pas posterior al garbellat del material amb malla de 3 milímetros i el transvasat en zona seca amb l'objectiu de la recuperació ambiental de la platja d'Almassora.

En concret, l'arena s'escamparà en breu des del camí Catalans fins al Roser de la Mar, una actuació apartada dels mesos centrals de l'any per a evitar molèsties al veïnat que resideix en la costa, així com garantir l'accés dels banyistes a totes les franges de la platja d'Almassora en la temporada estival.

La primera edil ha agraït a Simó “la seua implicació personal en aquest projecte, el primer d'aquest tipus, que sorgeix després d'escoltar de primera mà les peticions del veïnat en la reunió celebrada l'any passat a Almassora i que, si bé no resol la totalitat de la problemàtica local, és un primer pas que no s'havia donat fins hui”. Aquesta inversió inèdita durant altres legislatures en la costa municipal és la primera de les col·laboracions que milloraran la platja del municipi.