Actualitat

Dimecres, 11 març 2020

Costes inicia a Almassora l’adequació de les platges per a Setmana Santa

Les màquines del Ministeri treballen des de primera hora en Benafelí

El Ministeri de Transició Ecològica ha iniciat aquest matí a Almassora la posada a punt de la platja de cara a les festes de Setmana Santa. Costes treballa des de primera hora en l'adequació de l'arena que va arrossegar el temporal ‘Gloria’ el mes de gener passat. Ho fa després que el Servei Municipal de Manteniment i Logística (SMML) haja retirat la passarel·la de fusta danyada per a obrir camí a la maquinària pesant.

En el cas d'Almassora, el Govern ha concedit 200.000 euros per a aquests treballs imprescindibles per a posar a punt la primera línia de costa a un mes que arranquen les vacances de Pasqua. El consistori espera que aquest termini siga suficient perquè els operaris emplenen els espais on es va perdre l'arena i la aplanen en altres punts que han quedat buits.

L'alcaldessa, Merche Galí, ha agraït al Ministeri que els treballs hagen començat en la costa local “després dels esforços que hem fet des del primer minut del temporal amb recursos propis de l'Ajuntament” i ha insistit en la necessitat d'executar obres definitives de protecció enfront de possibles temporals en el futur.

En aquest sentit, Galí ha recordat que “quan va arribar ‘Gloria’ encara s'estaven executant les obres del temporal anterior, en aquest cas 200.000 euros també, que ‘Gloria’ es va emportar en dos dies”. Per aquest motiu, ha recordat que “on cal posar l'accent i els diners és en les obres de regeneració perquè pensem que s'està balafiant els diners dels contribuents a base d'aquesta mena d'intervencions”.

Referent a les últimes obres de defensa a la platja d'Almassora, executades en 2017 i valorades en 1,7 milions d'euros, “no dic que no foren les correctes, però a la vista està que no són suficients perquè encara estem molt lluny de sentir-nos protegits enfront dels temporals”.