Actualitat

El bosc del riu

Itinerari recomanat per a infantil 4 anys

Activitat: excursió per l’esplanada del riu Millars a la zona recreativa de l’assut de santa Quitèria.

Lloc: ribera del riu Millars (sta. Quitèria).

Transport: anada i tornada en autobús.

Horari: des de les 9.30 h fins les 12.30 h aproximadament.

Descripció: A les 9.30 eixim del col·legi en autobús en direcció a la zona de Sta. Quitèria. Allí el riu Millars conserva un petit bosc de ribera, amb àlbers, oms, lledoners i pollancres. Es tracta d’un ecosistema quasi desaparegut aigües avall d’aquesta zona. Començarem per la zona de darrere de l'ermita des d'on es pot observar el riu, el Pantanet i el pont medieval de Santa Quitèria des d'una gran balconada. A continuació esmorzarem a la zona d’esbarjo de l’Assut. Després d'esmorzar farem un recorregut per la plana d’inundació del riu des de prop de l’Assut d’Almassora i Castelló fins al pont de santa Quitèria. Identificarem les principals parts dels arbres (branques, tronc i arrels) i observarem una petita mostra dels diferents tipus de boscos que hi ha en la zona (pineda, omeda i albereda).

Materials: portar l’esmorzar, aigua, calçat còmode i roba que no importe embrutar. Farmaciola. No cal dur cap material didàctic.

Objectius de l’activitat:

  • Conéixer els arbres de ribera i els seus fruits.
  • Afavorir el contacte dels infants amb la natura de manera independent.
  • Tocar un riu, sentir la importància de les zones humides en general i dels rius en particular.
  • Desenvolupar una activitat en un entorn natural on puga créixer la curiositat innata dels infants per a guiar el seu aprenentatge.

Si la previsió meteorològica fora de pluja o de vent, anul·laríem l’activitat.